Şarpe veninos descoperit pe o plajă australiană

Şarpe
Şarpe (Foto: Holly King/Facebook)

În timp ce se plimba într-o zi însorită pe o plajă în Australia de Vest, un cuplu a observat un şarpe flămând devorând o şopârlă mare.

Holly King şi Sinéad Hart au descoperit un şarpe veninos, pe plaja Little Beach, lângă Albany.

Imaginile tulburătoare arată şarpele veninos, un pseudonaja affinis, din familia Elapidae, în timp ce înghite o şopârlă uriaşă.

(Foto: Holly King/Facebook)

Acesta este unul dintre cei mai agresivi şerpi din Australia, deosebit de mobil şi iute în mişcări, o specie de şarpe extrem de veninoasă.

Doamna Hart a povestit jurnalistului de la Albany Advertiser, că se plimbau dimineaţa de-a lungul plajei, când au observat priveliştea neobişnuită.

"Avea deja şopârlă în gură când am făcut fotografia", a spus ea. "Ne-am văzut de drum, dar când ne-am întors dispăruse deja".

Această specie este responsabilă pentru aproximativ 70% dintre toate muşcăturile de şarpe raportate la Spitalul Perth.

Utilizatorii de mass-media socială au fost îngroziţi la vederea şarpelui gigant.

"Dimensiunea şarpelui este enormă, de aceea nu campez în acel loc", a scris o persoană.

Un alt utilizator a adăugat: "Mă îndoiesc că veţi găsi denumirea ştiinţifică pentru această creatură".

Nu este prima dată când oamenii au văzut aceşti şerpi veninoşi în Australia de Vest. Anul trecut, un fotograf din Perth a fost forţat să-şi abandoneze camera în timpul unei şedinţe foto, când şarpele s-a apropiat prea mult de el.

Fotograful profesionist Ross McGibbon filma şarpele veninos la râul Lort, lângă Esperance, când brusc camera i-a atras atenţia şarpelui. "A trebuit să renunţ la aparat deoarece şarpele îl explora cu interes", a scris McGibbon pe Facebook. Şarpele a observat că-i blocam calea de ieşire. Urmăriţi cum acesta are o postură defensivă pentru a mă intimida ca să evadeze".

McGibbon a precizat că acest comportament a fost unul instinctiv şi că aceşti şerpi nu trebuie confundaţi cu o specie agresivă; ei îi muşcă pe oameni doar ca "ultimă soluţie", atunci când se simt în pericol.

"Cu siguranţă, şerpii nu doresc să facă rău oamenilor şi animalelor lor de companie. Ei sunt pur şi simplu animale sălbatice care încearcă să supravieţuiască într-un mediu ostil", a afirmat el.

În timp ce ideea de a fi aproape de un şarpe poate fi înfricoşătoare pentru unii, McGibbon a precizat că a postat filmul ca material explicativ pentru cei care blamează această specie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură