Samsung renunţă la producerea telefoanelor mobile în China

(PARK JI-HWAN/AFP/Getty Images)

Samsung Electronics va încheia producţia de telefonie mobilă în China, a declarat un purtător de cuvânt miercuri, motivul oficial fiind intensificarea concurenţei din partea companiilor rivale locale de pe cea mai mare piaţă de smartphone-uri din lume.

Închiderea ultimei fabrici de telefoane din China a Samsung survine după ce firma a întrerupt producţia la uzina din sudul oraşului Huizhou în iunie şi a suspendat o altă fabrică la sfârşitul anului trecut, subliniind concurenţa dură din China.

Samsung nu este singura companie de electronice care a luat asemenea măsuri. Creşterea costurilor forţei de muncă şi încetinirea creşterii economice a Chinei au determinat şi alţi giganţi să ia măsuri similare. Sony a mai spus că îşi închide fabrica de smartphone-uri de la Beijing şi că va produce telefoane doar în Tailanda.

Dar Apple mai construieşte produse majore în China.

Samsung, principalul producător de telefoane inteligente din lume, a declarat că a luat decizia dificilă în încercarea de a spori eficienţa. Acesta a adăugat că va continua totuşi vânzările în China.

În ultimii ani, Samsung şi-a extins producţia de telefoane în ţări cu costuri mai mici, precum India şi Vietnam.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie