Samsung renunţă la producerea telefoanelor mobile în China

(PARK JI-HWAN/AFP/Getty Images)

Samsung Electronics va încheia producţia de telefonie mobilă în China, a declarat un purtător de cuvânt miercuri, motivul oficial fiind intensificarea concurenţei din partea companiilor rivale locale de pe cea mai mare piaţă de smartphone-uri din lume.

Închiderea ultimei fabrici de telefoane din China a Samsung survine după ce firma a întrerupt producţia la uzina din sudul oraşului Huizhou în iunie şi a suspendat o altă fabrică la sfârşitul anului trecut, subliniind concurenţa dură din China.

Samsung nu este singura companie de electronice care a luat asemenea măsuri. Creşterea costurilor forţei de muncă şi încetinirea creşterii economice a Chinei au determinat şi alţi giganţi să ia măsuri similare. Sony a mai spus că îşi închide fabrica de smartphone-uri de la Beijing şi că va produce telefoane doar în Tailanda.

Dar Apple mai construieşte produse majore în China.

Samsung, principalul producător de telefoane inteligente din lume, a declarat că a luat decizia dificilă în încercarea de a spori eficienţa. Acesta a adăugat că va continua totuşi vânzările în China.

În ultimii ani, Samsung şi-a extins producţia de telefoane în ţări cu costuri mai mici, precum India şi Vietnam.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie