Sala Dalles: "Festivalul Primăverii", Târg de Mărţişor

Târg de Mărţişor, la Sala Dalles
Târg de Mărţişor, la Sala Dalles (Louisa Bangale)

În perioada 25 februarie - 8 martie 2013, la Sala Dalles, din Capitală, are loc o nouă ediţie a "Festivalului Primăverii", un popular Târg de Mărţişor care marchează sosirea primăverii. Târgul este deschis zilnic, între orele 10.00 şi 20.00, iar intrarea este liberă.

Organizatorii au pus la cale o amplă expoziţie cu vânzare de mărţişoare din ceramică, sticlă pictată, cioplite în lemn, înnobilate cu plante naturale şi chiar de mărţişoare gastronomice realizate din zahăr sau mirodenii, anason şi scorţişoară.

Participă 70 de expozanţi

"Târgul a ajuns anul acesta la cea de-a opta ediţie şi la el participă 70 de expozanţi. Avem foarte multe mărţişoare tradiţionale româneşti, cum ar fi cele sculptate în lemn - de exemplu bufniţa, care simbolizează înţelepciunea sau cocoşul... Mai sunt de interes şi mărţişoarele ţesute, precum şi cele realizate din ceramică pictată manual, însă avem şi alte produse pentru cadouri", a precizat Louisa Bangale, General Manager al Sălii Dalles.

De la târg nu lipsesc dulciurile siciliene din pastă de migdale, dulciurile personalizate din marţipan sau pastiaj, ciocolata italienească sau ceaiurile şi cafelele aromate, dar nici coşuleţele cu ghiocei şi brânduşe din fondant sau delicatele miniaturi din porţelan fin, cărora le pot fi ataşate tradiţionalul şnur de mărţişor.

"Este adevărat, în această perioadă cele mai căutate sunt mărţişoarele şi sperăm ca vizitatorii să-şi îndrepte atenţia către cele tradiţionale. În ceea ce priveşte vizitatorii prezenţi la acest Festival al primăverii, aceştia sunt de toate vârstele - studenţi, persoane care lucrează în proximitate, cei aflaţi în trecere prin centrul Capitalei etc.", a mai precizat Louisa Bangale.

Sunt la mare preţ şi bijuteriile din aur, argint sau pietre semipreţioase aduse din Columbia, Tailanda, India sau Măroc, precum şi cosmeticele create din ingrediente naturale.

Expoziţie foto

În cadrul acestui târg publicul poate vizita şi expoziţia ”Stop Wasting Another Generation” realizată de Mugur Vărzariu, proiect susţinut de organizatori.

Expoziţia cuprinde 30 de fotografii care portretizează viaţa cotidiană a copiilor romi şi condiţiile de trai ale acestora.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne