Rusia: şef adjunct de la anti-corupţie care "s-a aruncat" pe geam într-o anchetă

Lyudmila Alexeyeva, directorul comitetului Helsinki din Moscova, arhivă
Lyudmila Alexeyeva, directorul comitetului Helsinki din Moscova, arhivă (Alexey SAZONOV/AFP/Getty Images)

Anchetatorii au deschis o anchetă de investigaţii cu privire la cauzele bizare din jurul decesului fostului şef-adjunct al departamentului anti-corupţie din cadrul ministerului rus de Interne, care ar fi sărit pe fereastră luni, în timpului unui interogatoriu, conform Moscow Times.

”În timpul interogaţiilor, anchetatorul şi avocatul au părăsit camera, iar în acel moment clientul meu s-a aruncat pe fereastră. Este mort”, a declarat Georgy Antonov, avocatul lui Boris Kolesnikov.

Totuşi, comitetul de investigaţii a postat un comunicat pe website-ul său, care prezintă un scenariu diferit, spunând că Kolesnikov, care era interogat cu privire la acuzaţiile de abuz lansate împotriva biroului, a cerut celor doi gardieni să-i permită să folosească baia. Când au desfăcut cătuşele acesta i-a dărâmat şi a sărit de la balconul etajului al şaselea, conform comunicatului.

Lyudmila Alexeyeva, şeful Grupului Moscova-Helsinki şi un activist veteran pentru drepturile omului, este neîncrezător cu privire la versiunea oficială a evenimentelor, denumind situaţia ”foarte ciudată”.

”Când a fugit, dărâmând gardienii, el pur si simplu ştia că era o fereastră deschisă pe undeva ? Cumva este foarte ciudat. Este neclar dacă el a sărit singur sau a fost aruncat afară”, a declarat Alexeyeva, conform Interfax.

Investigatorii au deschis un caz cu privire la moartea lui Kolesnikov, însă Alexeyeva a sugerat că incidentul va fi investigat în mod separat şi de un comitet public de monitorizare, conform Interfax.

Kolesnikov a fost arestat în februarie din cauza acuzaţiilor de abuz în serviciu, aceleaşi acuzaţii lansate de către şeful său, şeful departamentului, care a fost concediat în mod personal de care preşedintele rus Vladimir Putin.

Mai alte persoane au fost reţinute în acest caz, însă pe numele lui Kolesnikov nu au fost emise acuzaţii oficiale iar investigaţiile erau în desfăşurare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe