A doua unitate chineză de hackeri militari, descoperită de analişti

.
. (photos.com)

În ultimii şapte ani, o unitate militară din China a spionat, furând informaţii ale industriei private şi ale agenţiilor guvernamentale din Statele Unite, Europa şi Japonia.

Atacurile vin din partea Unităţii 61486, care se află sub ordinul unei agenţiei cu nume confuz - Colectare a Semnalelor de Informaţii, aparţinând Armatei chineze de Eliberare a Poporului.

Detaliile unităţii au fost descoperite de către analiştii companiei de securitate CrowdStrike, care a publicat pe 9 iunie un raport ce conţine descoperirile sale. O unitate cu un rol cheie, spun aceştia, ”fură secrete comerciale ale apărării Statelor Unite, ale aliaţilor europeni şi ale industriilor aerospaţiale”.

Descoperirile CrowdStrike vin la mai puţin de o lună după ce Departamentul de Justiţie al Statelor Unite a acuzat cinci ofiţeri ai armatei chineze de implicarea în furt economic împotriva companiilor din Statele Unite.

S-a descoperit acum că unitatea 61486 este a doua unitate majoră a armatei chineze implicată în furt economic. Prima, ai cărei ofiţeri sunt acuzaţi în tribunalele din Statele Unite, făceau parte din Unitatea 61398.