Rusia se adresează familiilor victimelor zborului MH17: Investigaţia olandeză este părtinitoare

Ca răspuns la o scrisoare trimisă preşedintelui rus de către familiile victimelor zborului malaezian MH17, agenţia federală de transport aerian a Rusiei a declarat, tot într-o scrisoare, că ancheta olandeză asupra tragediei aeriene este părtinitoare.
Rămăşiţele zborului malaezian MH17 în regiunea ucraineană Doneţk.
Rămăşiţele zborului malaezian MH17 în regiunea ucraineană Doneţk. (Captură Foto)

Într-o scrisoare adresată rudelor victimelor zborului malaezian MH17, agenţia federală de transport aerian a Rusiei, Rosaviatsia, le-a cerut acestora să facă apel la transparenţă, obiectivitate şi eficienţă privind investigaţia olandeză asupra tragediei, a raportat marţi agenţia de ştiri TASS.

Scrisoarea lui Oleg Storcevoi, şeful adjunct al Rosaviatsia, subliniază faptul că Rusia a observat în repetate rânduri secretismul extraordinar şi caracterul părtinitor al investigaţiei olandeze.

Olanda trebuie să explice de ce investigaţia tehnică a durat atât de mult timp şi de ce a oferit rezultate abstracte şi vagi, a scris şeful adjunct al Rosaviatsia.

Scrisoarea lui Storcevoi intenţionează să fie un răspuns la o scrisoare ce a fost trimisă de familiile victimelor preşedintelui rus Vladimir Putin.

Autorităţile olandeze ar fi ignorat datele oferite de partea rusă, conform scrisorii lui Storcevoi.

Avionul malaezian zbura dinspre Amsterdam către Kuala Lumpur când s-a prăbuşit în regiunea est-ucraineană Doneţk zguduită de război în 17 iulie 2014. Toţi pasagerii aflaţi la bord, majoritatea cetăţeni olandezi, au murit.

Conform investigaţiei olandeze, avionul a fost doborât de o rachetă Buk sol-aer lansată din teritoriul estic ucrainean controlat la acea vreme de separatiştii susţinuţi de Rusia.

În schimb, producătorul rus al sistemului de rachete Buk, Almaz-Antei, susţine că racheta a fost lansată din teritoriul controlat de armata ucraineană la vremea doborârii avionului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe