Rusia: Mii de persoane evacuate în urma unor explozii masive la un depozit militar

Explozie la un depozit militar situat în apropierea oraşului Acinsk, regiunea Krasnoiarsk, Rusia, 5 august 2019
Explozie la un depozit militar situat în apropierea oraşului Acinsk, regiunea Krasnoiarsk, Rusia, 5 august 2019 (Screenshot)

Ministerul rus al Apărării a declarat luni că o serie de explozii la un depozit de armament a declanşat evacuarea a 6.000 de locuitori ai oraşului Acinsk, precum şi din comunele şi satele aflate pe o rază de 20 km, potrivit Deutsche Welle.

Autorităţile ruse au declarat stare de urgenţă în regiunea Krasnoiarsk.

Materiale video neverificate postate pe reţelele sociale au arătat cum explozii puternice au trimis nori de fum negru pe cer.

Traficul aerian a fost suspendat pe o rază de 30 km de la locul exploziilor.

Guvernatorul regiunii Krasnoiarsk, Alexander Uss, a afirmat că au fost rănite circa 8 persoane.

“Vieţile lor nu sunt în pericol”, a adăugat Uss în comentariile televizate.

Autorităţile plănuiesc să evacueze alte 11.000 de persoane, potrivit postului de televiziune Russia 24.

De asemenea, compania Rusal, cel mai mare producător al Rusiei de aluminiu, şi-a suspendat operaţiunile la fabrica din Acinsk şi a evacuat întregul personal, în afara celui de bază, din motive de securitate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe