Rusia are în prezent la fel de mulţi spioni în Marea Britanie ca în timpul Războiului Rece

Epoch Times România
07.04.2012

Rusia ar avea în prezent la fel de mulţi spioni în Marea Britanie ca şi în timpul Războiului Rece, au declarat surse din serviciile de securitate de la Londra, citate de Daily Telegraph.

Până la jumătate dintre angajaţii ambasadei ruse din Londra ar putea fi implicaţi în strângerea de informaţii, potrivit oficialilor, care precizează că până la 40 de spioni ruşi ar opera în ţară.

Unii ar fi implicaţi în spionaj obişnuit de stat, în timp ce alţii monitorizează oligarhii care au emigrat la Londra sau se ocupă de spionaj industrial.

Există temeri că Moscova îşi va intensifica eforturile în următoarele luni, când serviciile britanice se vor concentra pe Jocurile Olimpice şi pe Jubileul reginei.

Relaţia strânsă a Marii Britanii cu Statele Unite reprezintă, de asemenea, o sursă majoră de interes pentru Rusia, care speră să poată obţine acces astfel la informaţii americane, a avertizat un expert.

Relaţiile dintre cele două ţări au fost tensionate în ultimii ani, în special după uciderea lui Aleksandr Litvinenko la Londra, în 2006.

În acelaşi an, Londra a fost acuzată că a pus un dispozitiv de spionaj într-o piatră falsă ascunsă pe o stradă din Moscova, pentru a fura date confidenţiale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor