200 de deţinuţi de la o închisoare din Rusia şi-au tăiat venele, în semn de protest

Epoch Times România
05.04.2012

Circa 200 de deţinuţi din oraşul rus Lgov (regiunea Kursk), şi-au tăiat venele, în semn de protest faţă de renumirea în funcţie a şefului penitenciarului, demis anterior după ce deţinuţi ar fi fost bătuţi de gardieni, a anunţat joi Parchetul General rus.

"Verificările au arătat că erau 1.607 deţinuţi în aripa 3 a penitenciarului. În total, 200 de persoane care îşi tăiaseră venele au fost duşi la secţia medicală a centrului. Toţi au primit asistenţă medicală", a anunţat Parchetul într-un comunicat.

Protestul intervine după ce fostul director al închisorii, Iuri Buşin, care a fost concediat în 2005, s-a întors în funcţie în 5 martie.

Activistul pentru drepturile omului Vladimir Osecikin a declarat pentru Gazeta.ru că deţinuţii, care au depus mărturie împotriva lui Buşin în urmă cu şapte ani se tem de răzbunare.

O rudă a unuia dintre deţinuţi, Valentina Koroteieva, a spus că sute au încercat să se sinucidă. "Atârnă cearşafuri pline de sânge la geam şi imploră să nu fie abandonaţi. Este groaznic să priveşti. Circa 150 de rude s-au strâns în apropiere de închisoare", a declaratdea.

Conducerea penitenciarului a minimalizat, însă, problema, spunâns că "un număr de condamnaţi s-au rănit pentru a-l pune într-o lumină proastă pe şeful închisorii, Iuri Buşin".

Reprezentanţii penitenciarului au dat asigurări şi că deţinuţii nu au motive de îngrijorare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor