Roger Federer şi Stan Wawrinka, învinşi în sferturi la US Open

Federer a cedat surprinzător în faţa lui Grigor Dimitrov (Bulgaria), în timp ce Wawrinka s-a înclinat la rândul lui la mare luptă în faţa lui Daniil Medvedev (Rusia).
Jucătorul elveţian de tenis Roger Federer.
Jucătorul elveţian de tenis Roger Federer. (Getty Images)

Bulgarul Grigor Dimitrov şi rusul Daniil Medvedev au trecut de elveţienii Roger Federer şi Stan Wawrinka - cu numeroase titluri câştigate de-a lungul carierelor - în sferturile ultimului turneului de Mare Şlem - US Open de la New York

Roger Federer (locul 3 ATP), a fost întrecut de Grigor Dimitrov (78 ATP), scor 3-6, 6-4, 3-6, 6-4, 6-2, într-o partidă în care elveţianul în vârstă de 38 de ani a avut dureri la spate şi a comis 61 de erori neforţate.

După ce a obţinut victoria, Dimitrov a mărturisit: ''Am înţeles că trebuia să îl forţez să rămână pe teren, iar în setul al cincilea era clar că nu e la sută la sută din capacitate. În primul set am fost nervos, iar el a servit bine şi am vrut doar să mă menţin în meci. Sunt pur şi simplu fericit''.

La turneul de Mare Şlem american, bulgarul se calificase numai în şaisprezecimi, în anii 2014 şi 2016. Cea mai bună clasare a lui Dimitrov - numit şi ''Baby Federer'' la începutul carierei sale -, a fost locul al treilea în ierarhia mondială, după ce a câştigat Turneul Campionilor în 2017.

Stan Wawrinka (24 ATP) a fost depăşit la rândul lui de rusul Daniil Medvedev (5 ATP), în vârstă de 23 ani, cu 7-6 (8/6), 6-3, 3-6, 6-1, care s-a calificat astfel în prima semifinală de Mare Şlem.

Medvedev, care a primit amenzi de mii de dolari la partidele anterioare din cauza comportamentului necorespunzător, nu a mai fost întâmpinat cu aceeaşi adversitate, chiar dacă publicul l-a susţinut pe Wawrinka.

Medvedev a confirmat forma bună în care se află în această vară, unde a jucat trei finale şi a câştigat titlul la turneul Masters 1.000 de la Cincinnati.

Dimitrov va juca împotriva lui Medvedev în semifinale la Flushing Meadows.