Robert Negoiţă, primarul sectorului 3, oferă ajutoare sociale în preajma alegerilor parlamentare

Deputatul PSD, Robert Negoita.
Deputatul PSD, Robert Negoita. (wikipedia.org)

După ce, la alegerile locale din iunie 2012, Robert Negoiţă, actualul primar al Sectorului 3, îl acuza pe fostul edil, Liviu Negoiţă că îşi face campanie electorală din bani publici, împărţind tichete sociale, acum, în preajma alegerilor parlamentare, acesta se află într-o situaţie similară, informează b365.ro.

Când se afla în opoziţie, în postura de candidat la Primăria Sectorului 3, Robert Negoiţă l-a acuzat înainte de alegerile locale din luna iunie a acestui an pe fostul edil, Liviu Negoiţă, că îşi face campanie electorală din banii adunaţi din taxele cetăţenilor şi împarte tichete sociale pentru a fi reales.

"Sunt carnete cu nouă sau zece bonuri valorice de câte zece lei, împărţite de Direcţia Socială a Primăriei Sectorului 3. Pe banii publici, adunaţi din taxele cetăţenilor, îşi pune el faţa şi îşi face campanie electorală în Sectorul 3. Nu este numai o umilinţă pentru oameni, o bătaie de joc, este şi o chestiune ilegală să îţi faci campanie electorală pe bani publici", declara în luna aprilie a acestui an Robert Negoiţă.

Totuşi, acum actualul primar al Sectorului 3, Robert Negoiţă se găseşte într-o situaţie identică cu contracandidatul său pe care l-a ameninţat în vară că va face plângere la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) şi va sesiza Curtea de Conturi din cauza acestor ajutoare. Astfel, în prezent, zeci de mii de tichete sociale sunt împărţite de primarul Robert Negoiţă, de două ori, până în luna decembrie 2012 când sunt programate să se desfăşoare alegerile pentru Parlamentul României.

Hotărârea a fost aprobată de către Consiliul Local Sector 3 cu majoritate de voturi USL, grupul PDL votând împotriva acordării acestor tichete sociale.

Unu din zece cetăţeni din Sectorul 3 va primi tichete sociale

Potrivit directorului Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Sector 3, 10% din populaţia Sectorului 3 va primi tichete sociale, cu valoare de 100 de lei fiecare.

"Beneficiarii tichetelor sociale, cu valoarea de 100 de lei fiecare, sunt aproape 40.000 de persoane domiciliate pe raza Sectorului 3, respectiv pensionarii care au pensii mai mici de 700 de lei pe lună, copiii şi persoanele adulte cu handicap, copiii luaţi de la orfelinat şi familiile care iau venit minim garantat şi alocaţie pentru susţinerea familiei", a explicat Florin Vasile, directorul DGASPC Sector 3.

De asemenea, Florin Vasile a precizat că tichetele sociale vor putea fi folosite pentru cumpărarea alimentelor de bază, medicamente şi rechizite şcolare.

"Ajutorul are caracter individual şi urmează să se acorde bianual pentru depăşirea condiţiilor vitrege din sezonul rece", relevă raportul de specialitate care a stat la baza hotărârii de Consiliu Local Sector 3 privind acordarea tichetelor sociale.

Conform documentului, ajutoarele sub formă de tichete sociale se vor acorda de două ori în perioada octombrie-decembrie 2012. "Tichetele sociale vor fi distribuite din această lună, în octombrie şi noiembrie sau octombrie şi decembrie", a precizat Florin Vasile.

Care este metoda prin care se vor distribui ajutoarele de la primărie

După depunerea prealabilă a unei cereri scrise la DGASPC Sector 3 şi după completarea unui formular tipizat ce poate fi procurat de la sediul instituţiei se pot acorda tichetele sociale.

Pentru a face dovada apartenenţei la o anumită categorie socială vor fi utilizate liste de beneficiari certificate de serviciile de specialitate din cadrul DGASPC cu numele şi datele de identificare ale persoanelor cu handicap, copiilor aflaţi în plasament, persoanelor şi familiilor beneficiare de venit minim garantat şi alocaţie de susţinere familială, cât şi liste certificate de Casa Naţională de Pensii, respectiv Casa Locală de Pensii Sector 3, cu numele persoanelor pensionate în sistemul public de pensii, cu pensii sub 700 de lei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne