Garda Naţională de Mediu: Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3, nu deţine avize de mediu pentru Confort City

Blocuri
Blocuri (Epoch Times România)

Şeful Gărzii de Mediu Ilfov, Emil Grigore susţinea, joi, că acordurile de mediu obţinute de primarul Sectorului 3 Robert Negoiţă pentru complexul rezidenţial Confort City, care a fost grav afectat recent de un incendiu, sunt în regulă. Cu toate acestea, avizele au fost obţinute “pe persoană fizică” nu pentru un ansamblu de locuinţe, notează b365.ro.

Astfel, Grigore a precizat că nu a fost constatată vreo ilegalitate în emiterea acestor documente, afirmând că investitorului nu-i trebuia şi o autorizaţie de mediu pentru construcţie, având în vedere faptul că este vorba de un complex de locuinţe. Şeful Gărzii de Mediu Ilfov a declarat că acordul de mediu, cât şi autorizaţia de construcţie pentru Confort City au fost emise pentru Robert Negoiţă, ca persoană fizică.

În schimb, Garda Naţională de Mediu a a avertizat că blocurile nu deţin avize de mediu pentru destinaţia complex de locuinţe.

"Aceste construcţii nu deţin acte de reglementare pe linie de protecţia mediului, din punct de vedere al destinaţiei ansamblu de locuinţe. Mai mult, imobilele au fost construite în zona de protecţie sanitară a depozitului ecologic de deşeuri Ochiu Boului aparţinând S.C. ECOREC S.A", relevă un comunicat oficial al instituţiei.

Încă din în luna august a anului trecut, Garda Naţională de Mediu a anunţat că a primit mai multe plângeri de la o serie de locuitori din cauza disconfortului olfactiv produs de activităţile desfăşurate de SC Protan SA şi SC Ecorec SA.

"În răspunsurile transmise către petenţi (locuitori din ansamblul rezidenţial Confort City) a fost făcută precizarea expresă că aceste construcţii nu deţin acte de reglementare pe linie de protecţia mediului, din punct de vedere al destinaţiei ansamblu de locuinţe. Mai mult, imobilele au fost construite în zona de protecţie sanitară a depozitului ecologic de deşeuri Ochiu Boului aparţinând S.C. ECOREC S.A.", precizai oficialii Gărzii Naţionale de Mediu în 2011.

DSP Ilfov: Distanţa faţă de groapa de gunoi este în conformitate cu prevederile legale

Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Ilfov,Dănuţ Crăciun îi contrazice pe inspectorii Gărzii Naţionale de Mediu. Astfel, acesta susţine că distanţa dintre terenul pe care s-a construit şi una dintre gropile de gunoi este de 1.200 de metri, iar faţă de cealaltă, este de 1.700 de metri.

"Asta însemnă că distanţa era mai mare decât cea minimă prevăzută de lege, de 1.000 de metri", a afirmat directorul DSP Ilfov.

Pe de altă parte, oficialii de la Garda Naţională de Mediu nu sunt de acord cu Dănuţ Crăciun, precizând că în răspunsul formulat locatarilor, s-a specificat faptul că "imobilele au fost construite în zona de protecţie sanitară a depozitului ecologic de deşeuri Ochiu Boului aparţinând S.C. ECOREC S.A.".

Afirmaţiile lui Emil Grigore, şeful Gărzii de Mediu Ilfov şi ale lui Dănuţ Crăciun, directorul executiv DSP Ilfov, au fost făcute în urma incendiului de marţi produs la un bloc din cadrul complexului rezidenţial Confort City, din Capitală, deţinut de primarul sectorului 3 Robert Negoiţă. În urma focului au fost afectate 640 de persoane.

Flăcările au distrus aproape în totalitate 24 de apartamente aflate la mansardă, iar majoritatea celor de la etajul 10 au suferit daune în proporţie de 10-30%, relevă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Cu o suprafaţă construită de 1.850 de metri pătraţi, imobilul este format din două blocuri lipite unul de celălalt, fiecare având câte două scări.
Din blocul de locuinţe cu 288 de apartamente, au fost afectate 640 de persoane, dintre care 120 de la mansardă şi 520 de la etajele inferioare.

Intervenţia la incendiu a fost îngreunată de barierele de acces şi de maşinile parcate în zonă, care au întârziat intrarea echipelor de pompieri, dar şi de faptul că reţeaua de hidranţi a complexului nu a funcţionat, a mai precizat IGSU.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne