Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă renunţă la proiectul de hotărâre prin care vroia să scape Capitala de maidanezi

Câini comunitari
Câini comunitari (Epoch Times România)

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a promis că va scăpa bucureştenii de maidanezi. Astfel, a fost iniţiat de Consiliul Local un proiect de hotărâre care prevedea strângerea câinilor comunitari de pe străzi, însă după două luni, edilul a renunţat la acest proiect din cauză că PDL a acuzat administraţia locală că a adoptat în mod ilegal hotărârea, anunţă b365.ro.

În luna iulie, primarul Rober Negoiţă preciza că firma care se ocupă de strângerea maidanezilor din Sectorul 3 va fi funcţională din această toamnă, doar că între timp, la ultima şedinţă a Consiliului Local Sector 3, edilul a renunţat la firma SC CANIN CLS3. În acest sens, a fost aprobat un nou proiect de hotărâre care prevede revocarea deciziei de înfiinţare a firmei de ridicare şi transport câini comunitari de pe străzi către Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) Bucureşti.

Motivul renunţării la această societate comercială a fost anunţul PDL potrivit căruia va ataca în instanţă proiectul de hotărâre pentru înfiinţarea firmei de colectare a câinilor fără stăpân, din cauză că ar fi ilegală.Un caz similar îl constituie şi decizia de înfiinţare a unei firme de ridicare a gunoiului menajer din Sectorul 3, revocată între timp, pentru că niciuna nu are avizul Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

"Hotărârile în cauză sunt ilegale, întrucât niciuna nu are acordul prealabil al Consiliului General al Capitalei, după cum prevede legea. Ambele hotărâri au ca obiect atribuţii care, conform legii, sunt în sarcina Consiliului General. Consiliul Local Sector 3 nu poate îndeplini atribuţii care nu îi sunt delegate sau cu privire la care Consiliul General nu şi-a dat în mod expres acordul", a precizat reprezentanţa PDL, într-un comunicat de presă.

Şi Prefectura Capitalei i-a solicitat primarului Negoiţă să nu mai înfiinţeze firmele de colectare a maidanezilor şi a gunoiului, din acelaşi motiv de ilegalitate.

"Hotărârea nu întruneşte, în totalitate, condiţiile de legalitate... Împuternicirea expresă dată de Consiliul General al Municipiului Bucureşti este un act procedural prealabil adoptării actului administrativ de către Consiliul Local al Sectorului 3 şi nu ulterior...În concluzie, hotărârea contravine principiilor ce guvernează adoptarea şi existenţa actului administrativ", relevă documentul semnat de prefectul Georgeta Gavrilă.

În condiţiile în care activitatea de strângere a câinilor fără stăpân este mult subdimensionată faţă de nevoile existente, ASPA Bucureşti având doar doi prinzători la un număr estimat de 50.000 de câini comunitari, aceştia vor circula în continuare liberi pe străzile Capitalei
Sectorul 3 este primul în topul sectoarelor din Capitală cu cel mai mare număr de oameni de maidanezi.

În primele patru luni ale anului 2012, la Centrul antirabic al Institutului "Matei Balş" din Capitală s-au prezentat 5.836 de persoane muşcate de câini. Numai în luna aprilie a acestui an, structura teritorială a bucureştenilor muşcaţi, care şi-au declarat provenienţa la spital, se prezintă astfel: Sectorul 1 -132 persoane; Sectorul 2 - 239 persoane; Sectorul 3 - 153 persoane; Sectorul 4 - 141 persoane; Sectorul 5 - 162 persoane; Sectorul 6 - 190 persoane.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne