Rezoluţie USL: Preşedintele are răspunderea de a se lupta ca România să primească un buget consistent

(photos.com)

Preşedintele României trebuie să înţeleagă şi să accepte responsabilitatea pe care şi-a asumat-o prin prezenţa sa la Consiliul European şi are răspunderea de a se lupta pentru ca România să primească un buget consistent, se arată într-o rezoluţie a USL adoptată luni.

"USL susţine propunerile formulate pentru viitorul exerciţiu bugetar al UE de către preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, precum şi de preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz. USL consideră că Preşedintele României trebuie să apere interesul ţării noastre la Consiliul European, susţinând această propunere venită dinspre Comisia Europeană şi Parlamentul European, şi îl asigură de întreg sprijinul majorităţii parlamentare a USL în acest sens. Preşedintele României trebuie să înţeleagă şi să accepte responsabilitatea pe care şi-a asumat-o prin prezenţa sa la Consiliul European. România este îndreptăţită să primească un buget mai consistent, iar Preşedintele României are răspunderea de a se lupta pentru acest lucru şi de a nu fi de acord cu diminuarea bugetului pentru România", se arată în textul documentului.

Ca formaţiune politică ce deţine majoritatea parlamentară în prezent şi, foarte probabil, şi în viitorul Parlament, USL consideră Politica de Coeziune şi Politica Agricolă Comună drept elemente fundamentale ale proiectului european, în acord cu valorile UE, mai spune sursa citată.

"Aceasta este poziţia politică a USL şi ea trebuie să fie exprimată în interesul României şi în interesul participării noastre la viaţa UE şi toţi reprezentanţii României trebuie să se comporte şi să sprijine ceea ce e în interesul României. Aceasta este rezolutia adoptată de USL şi ea va constitui atât pentru Guvern cât şi pentru Parlamentul în care USL deţine majoritatea o poziţie clară, fundamentală şi de la care nimeni nu poate să se abată în reprezentarea României”, a detaliat Victor Ponta scopurile acestui demers politic.