Raluca Olaru şi Dalila Jakupovic, victorie la turneul WTA de la Shenzhen

Perechea româno-slovenă şi-a asigurat prezenţa în sferturile de finală ale circuitului din China în urma victoriei înregistrate în faţa tenismenelor Irina Begu/Kristyna Pliskova (Cehia), scor final 3-6, 7-6 (3), 11-9.
Jucătoarea română de tenis Raluca Olaru.
Jucătoarea română de tenis Raluca Olaru. (Neal Trousdale/facebook)

Românca Raluca Olaru şi slovena Dalila Jakupovic s-au calificat, marţi, în sferturile de finală ale probei de dublu din cadrul turneului WTA de la Shenzhen (China), dotat cu premii totale de 775.000 de dolari. Cele două sportive le-au avut ca adversare pe Irina Begu şi Kristyna Pliskova, cele din urmă cedând la capătul a 107 minute de joc efectiv cu scorul de 3-6, 7-6 (3), 11-9.

Perechea româno-slovenă au reuşit să întoarcă admirabil soarta partidei. După ce au pierdut primul set destul de uşor, lupta s-a dat în decisiv. Aici au fost conduse în super tiebreak cu 7-5, pentru ca apoi să revină şi să egaleze situaţia pe tabela de marcaj, 8-8, au ratat o minge de meci la 9-8, pentru ca apoi să încheie în final cu 11-9.

Învingătoarele vor primi de la organizatori pentru această reuşită un cec în valoare de 4.100 dolari şi 60 de puncte WTA la dublu, urmând să întâlnească în sferturile competiţiei chineze pe jucătoarele ţării gazdă, Ying-Ying Duan/Saisai Zheng, favorite 3.