Radu F. Alexandru: Ceea ce lipseşte de 22 de ani în România este adevărul, respectul şi responsabilitatea

Ana Petrescu
05.11.2012

Senatorul PDL, Radul F. Alexandru, a declarat, luni, pentru Epoch Times, cu ocazia lansării candidaţilor Alianţei România Dreaptă (ARD) pentru alegerile parlamentare ce s-a desfăşurat la Opera Română, că, în cazul în care guvernarea va fi preluată de ARD, românii ar trebuie să se aştepte „la adevăr, la respect, la responsabilitate, la grija pentru viaţa lor, pentru viaţa copiilor lor”, lucruri ce au lipsit în România în ultimii 22 de ani.

„Un lucru care lipseşte de 22 de ani din România este la adevăr, la respect, la responsabilitate, la grija pentru viaţă lor, pentru viaţă copiilor lor, pentru viaţă nepoţilor lor, la grija ca România să fie percepută în continuare că o ţară demnă, ca o ţară care poate şi trebuie să fie tratată ca un partener credibil de către aliaţii noştri din comunitatea europeană, cât şi de aliaţii noştri din pactul Nord Atlantic, la o guvernare în care indiferent de orice tentaţie politică nu vom abandona grija pentru viaţă oamenilor în funcţie de posibilităţi", a declarat Radu F. Alexandru pentru publicaţia The Epoch Times.

Senatorul democrat-liberal a adăugat că ARD are un plan de guvernare „articulat”, care este axat pe cele mai semnificative sectoare, precum sănătate, învăţământ, economie, cultură, politici publice, şi că nu este un simplu „manifest electoral”.

„În programul de guvernare al ARD, care nu este o schiţă, un manifest electoral, ci un program de guvernare articulat pe cele mai importante componente, de la grija pentru instituţia care este fundamentală pentru stat, justiţia liberă, la programe sectoriale pe economie, pe învăţământ, pe sănătate, pe politici publice, pe cultură, toate sunt abordate până la cele mai mici detalii”, a completat, pentru Epoch Times, Radu F. Alexandru.

Radu F. Alexandru a precizat pentru cititorii noştri că, prin programul de guvernare al ARD, din care face parte, PDL a făcut un „legământ” pentru că este un partid „preocupat în primul rând de oameni”, motiv pentru care obiectivul principal al formaţiunii de dreapta este „deblocarea României”.

„Nu este o promisiune electorală, este un legământ şi, că de fiecare dată, PDL-ul preocupat în primul rând de oameni şi de România.şi de data asta vine cu un program care înseamnă şansa de deblocare a României, însă de şase luni de zile se mimează o guvernare, nu se poate arăta o singură promisiune din toate cele făcute până a veni la guvernare care să fi fost îndeplinită, deci efortul pentru deblocarea României, efortul de a ieşi din izolarea pe plan internaţional care a venit ca o consecinţă a politicii iresponsabile duse de USL, în tot ce a însemnat perioada suspendării, referendumului, adică a tentativei de lovitură de stat. Este o sintagmă foarte puternică, foarte dură, dar tot ceea ce s-a întâmplat în România a fost o tentativă de lovitură de stat.Vrem să ştergem cât mai repede toate urmele acestei nefaste guvernări de şase luni de zile, să aducem din nou România în rândul ţărilor credibile, predictibile şi demne de respect”, a conchis Radu F. Alexandru.

Raluca Turcan: Din nefericire, USL s-a opus voinţei poporului de a reduce la 300 numărul de parlamentarilor

Întrebată de un reporter Epoch Times dacă este şi dorinţa ARD ca, în momentul în care va ajunge la guvernare, să respecte voinţa de restrângere a numărului de parlamentari la 300 exprimată la referendumul din 2009, vicepreşedintele PDL, Raluca Turcan, a răspuns că acest lucru „se putea face în cadru legislativ dar nu a existat o voinţă politică din parte USL-ului” în acest sens.

„Din nefericire, reducerea numărului de parlamentari se putea face în cadru legislativ şi n-a existat o voinţă politică la nivelul celor din USL pentru acest lucru. Evident că aceasta rămâne o prioritate, pentru că de la următoarele alegeri parlamentare să avem o reducere a numărului de parlamentari”, a precizat, pentru publicaţia noastră, Raluca Turcan.

Blaga: "După guvernarea lui Ponta va rămâne doar dâra de fum a maşinii lui de curse în portbagajul căreia e liberalul adormit"

Preşedintele PDL şi unul dintre liderii Alianţei România Dreaptă (ARD), Vasile Blaga, a declarat, luni, în cadrul lansării candidaţilor ARD pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie, eveniment ce s-a desfăşurat la Opera Naţională din Capitală, că „după guvernarea lui Ponta va rămâne doar dâra de fum a maşinii lui de curse în portbagajul căreia e liberalul adormit”.

“De şase luni de zile, minciuna a devenit politică de stat. După guvernarea lui Ponta va rămâne doar dâra de fum a maşinii lui de curse în portbagajul căreia e liberalul adormit. Uitaţi-vă la fauna de pe listele lor electorale: socri, neveste, copii. Pentru noi, independenţa justiţiei nu este doar o declaraţie, am probat-o prin fapte. Săptămâna trecută, când Senatul a votat împotriva unei decizii definitive a Înaltei Curţi, zi de zi ne-au îndepărtat de Europa. Şi noi am făcut greşeli, ni le-am asumat, dar niciodată nu am pus în pericol statul de drept, viitorul copiilor noştri. Ponta uită că a fost coleg cu noi în guvernul care pentru prima dată, neavând ce face, a redus veniturile românilor”, a explicat Vasile Blaga în discursul său de pe scena Operei Române, cu ocazia lansării candidaţilor ARD la parlamentare.

Liderul democrat-liberalilor a precizat că ARD are „obligaţia să câştige” la alegerile parlamentare pentru “a salva România”.

„Începe bătălia pentru România dreaptă, o bătălie pe care nu avem dreptul să nu o câştigăm spre binele acestei ţări. Acesta este o bătălie pe care avem obligaţia să o câştigăm pentru a salva România. Unii spun că va fi greu, şi eu spun că vă fi foarte greu. Şi în 2004, în 2008, în 2009 a fost mai uşor? Nu, dar am câştigat întotdeauna. Câţi ne dădeau şanse în 2004 când l-am dat jos pe Năstase? Şi l-am dat jos. Acum va trebui să-l dăm jos pe pupila domniei sale, pe micul Titulescu. Dorim reducerea cotei unice la 12% şi creşterea salariului minim la 1.000 de lei. Avem o singură şansă: să mergem din casă în casă, să le explicăm oamenilor programul de guvernare. Strângeţi zece mii de semnături pentru programul de guvernare, aşa vom câştiga”, a completat Vasile Blaga.

MRU: "Dacă aşteaptă ceva România de la noi e un lucru pe care USL nu îl poate da: Respect"

Preşedintele Partidului Forţa Civică (PFC), Mihai Răzvan Ungureanu, a afirmat, luni, în cadrul lansării candidaţilor ARD pentru alegerile parlamentare că România aşteaptă de la Alianţa România Dreaptă un lucru pe care USL nu-l poate oferi şi acela este respectul.

România este o ţară furată, este băgată în buzunarul câtorva oameni care îşi imaginează că noi cei mulţi nu îi vedem şi care sunt convinşi că noi cei mulţi suntem orbi şi că le înghiţim minciunile

„România este o ţară furată, este băgată în buzunarul câtorva oameni care îşi imaginează că noi cei mulţi nu îi vedem şi care sunt convinşi că noi cei mulţi suntem orbi şi că le înghiţim minciunile. Cu toţii vrem o altă Românie şi credem în acest lucru. În România nu se înfruntă două tabere politice, pe 9 decembrie urmează să alegem între două moduri de a fi, de a exista, noi fiecare dintre noi, noi cu familiile noastre şi noi cu viitorul familiilor noastre.Vrem în Europa sau în afară ei? Vrem în civilizaţia prosperităţii, a respectului dintre oameni, a onestităţii, sau vrem în sălbăticia invectivelor, hoţiei, minciunii, lenei? Nu cred că există vreun român care să aleagă vreodată acest al doilea drum. Există un singur drum care un poate fi garantat decât de Alianţa România Dreaptă”, a declarat fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu.

Liderul PFC a precizat că ARD încurajează iniţiativa privată care trebuie să prospere în România, pentru că numai aşa ţara se va putea dezvolta din punct de vedere economic. Ungureanu, a vorbit şi despre nemulţumirea întreprinzătorilor privaţi care sunt sufocaţi de prea multe taxe şi de birocraţie.

„Ce vrem noi e o Românie în care prosperitatea se clădeşte pe seama iniţiativei private. Cum ne uităm în ochii unui investitor privat care te întreabă: de ce sunt sufocat de taxe, de ce nimeni nu mă lasă să prosper, de ce nimeni nu înţelege că din profitul meu hrănesc alţi oameni, ofer locuri de muncă? Ce vrem noi? Să le dăm siguranţa zilei de mâine. Taxe, da, dar puţine, să le poată plăti. Stabilitate fiscală, da, să ştie că şi mâine şi poimâine nu se schimbă sistemul de impozitare după cum doreşte un director din Finanţe. Taxe mai mici la CAS, sigur, pe măsura productivităţii. Este nevoie de aer curat în plămânul fiecărui investitor privat care încearcă să pună economia românească pe picioare. Îi văd pe întreprinzătorii privaţi cum îşi caută loc în societatea românească şi îi văd pe cei foarte tineri că ar dori să facă la fel pentru că ştiu că această ţară e bogată şi poate fi transformată într-o ţară de aur a Europei. Cu ce venim noi? Noi venim cu o noutate în sine, această alianţă care nu are precedent în istoria recentă. Suntem realişti. Nu propunem lucruri pe care nu le putem face, nu înecăm electoratul cu promisiuni de care apoi să ne fie ruşine. Plecăm în campanie cu capul sus pregătiţi să spunem ce putem face şi ce. Nu mergem să promitem luna de pe cer dacă aceasta nu ne va sta în putinţă”, a conchis Mihai Răzvan Ungureanu.

Vocea poporului: Toată lumea ştie că Voiculescu a fost un securist. E de ajuns cât a condus această ţară. Vrem mai multă cinste şi mai puţin furt

O doamnă în vârstă de 68 de ani, pensionară, prezentă la evenimentul de lansare al candidaţilor Alianţa România Dreaptă (ARD), a declarat pentru Epoch Times că nu este mulţumită de actuala guvernare, că doreşte ca în această ţară să fie „mai multă cinste, mai puţin furt” şi că este cunoscut faptul că Dan Voiculescu „un securist de cea mai înaltă clasă”.

“Vreau ca în ţara asta să fie mai multă cinste, mai puţin furt. Nu suntem mulţumiţi de actuala conducere, cu plagiatul, cu tot felul de farse, cu minciuni, cu promisiuni neduse niciuna până la capăt. Cel mai grav este că la conducerea lor este Dan Voiculescu care toată lumea ştie că a fost un securist de cea mai înaltă clasă şi nu ştiu cum îl suportă pământul şi cum îl suportă ţara. Dacă vor ieşi cei de la ARD poate că ţara aceasta va reuşi să se alinieze Europei şi încet încet să se mai aşeze lucrurile, să nu mai fim marginalizaţi de Europa pentru că acest lucru s-a întâmplat din cauza conducerii pe care o avem. USL vorbeşte în numele poporului, dar n-are treabă poporul. Ei vorbesc în numele unor oameni despre care n-au habar”, a afirmat, pentru Epoch Times, Alexandrina Popovici, o pensionară în vârstă de 68 de ani.

O altă doamnă, de profesie statistician medical, în vârstă de 61 de ani, venită să susţină candidaţii ARD pentru alegerile parlamentare, a precizat pentru Epoch Times că, speră că această Alianţă să câştige pentru că nivelul de trai al românilor s-ar îmbunătăţi. În plus, simpatizanta ARD este de părere de că actuala guvernare a încălcat statul de drept şi că USL şi-a propus, de când a venit la putere, să controleze justiţia „fiindcă vor să facă din ţara asta chiar ce vor”.

„Am venit să-i susţinem pe cei mai buni candidaţi din această ţară. Considerăm că sunt cei mai buni şi fiind cei mai buni o să câştige. Nivelul de trai se va îmbunătăţi dacă vor veni ei (ARD -n.r.) la guvernare. Categoric nu ne aşteptăm la minuni, că nu se pot face minuni, dată fiind situaţia grea a întregii Europe, dar aşteptăm să se îndrepte foarte multe lucruri. S-a văzut că statul de drept s-ar fi dus de râpă cu actuala guvernare. Ei vor să facă din justiţie ce vor dumnealor, fiindcă vor să facă din ţara asta chiar ce vor şi nu cred că este cazul. Eu cred că Voiculescu şi alţi oameni de talia lui, 40 de ani sau 50 cât au fost la putere, cred că e de ajuns. Ar fi trebuit să stea liniştiţi în băncuţa lor şi să nu mai iasă în faţă, să mai lase şi pe alţii , să lase tineretul. Nu mai este cazul să se bage pentru că au dusa destul ţara de râpă”, a explicat doamna de profesie statistician medical pentru Epoch Times.

Liderul PDL, Vasile Blaga a anunţat că la Colegiul Director al partidului care a avut loc duminică, la care au participat şi copreşedinţii alianţei, a fost prezentat programul de guvernare şi strategia de campanie, precum şi deciziile luate privind desemnarea lui Adriean Videanu ca şef al campaniei electorale şi a lui Traian Ungureanu drept purtător de cuvânt.

Blaga a mai declarat că programul de guvernare al ARD conţine în principal reducerea cotei unice de la 16 la 12% şi creşterea salariului minim de la 740 de lei la 850 de lei, iar de la 1 ianuarie 2015 - la 1.000 de lei.

Lansarea celor 452 de candidati a durat doua ore. La eveniment au participat aproximativ 800 de persoane. La Opera Naţională au fost prezenţi oameni politici din cadrul ARD, precum Vasile Blaga, Mihai Razvan Ungureanu, Aurelian Pavelescu, Mihail Neamtu, Emil Boc, Adriean Videanu, Adrian Papahagi, Gheorghe Flutur, Anca Boagiu şi Elena Udrea.

Prezenţa pe scena Operei Române a lui Iulian Crăciun, contracandidatul lui Dan Voiculescu, a fost unul dintre cele mai aplaudate momente ale serii.

Marţi va avea loc lansarea programului de guvernare al Alianţei, la Hotel Hilton, de la ora 11.00.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor