Vasile Blaga: La rectificare, 93% din bani, trimişi către administraţia USL şi doar 3,8%, către cea a PDL

Vasile Blaga, PDL (Epoch Times România)
Liviu Şerbănescu
29.10.2012

După ce a explicat că alocările către administraţiile locale au fost 93% în cazul autorităţilor conduse de USL şi doar 3,8% în cazul celor conduse de PDL, Vasile Blaga, preşedintele PDL, a criticat luni rectificarea bugetară realizată sâmbătă de Guvern.

"Victor Ponta minte când spune că a făcut rectificarea bugetară de ieri datorită faptului că încasările la buget au fost mai mari cu 7%. Uită să spună că inflaţia pe septembrie a fost de 5,33%, iar restul creşterilor încasărilor a fost posibil datorită politicilor Boc şi Ungureanu", a precizat Vasile Blaga.

Totodată, preşedintele PDL a arătat că au fost repartizate 326 de milioane, adică 93,25%, către administraţiile conduse de USL şi 13 milioane, adică 3,8%, către administraţiile conduse de PDL.

Astfel, conform datelor prezentate de Vasile Blaga, cele mai mari beneficiare au fost judeţele Vâlcea, Olt, Teleorman, Dolj, acolo unde prezenţa la vot la referendum "a depăşit 200%".

De asemenea, Vasile Blaga a mai afirmat că situaţia economică la şase de luni de guvernare Ponta "este roz numai la televizor şi în declaraţiile false şi iresponsabile ale lui Victor Ponta".

Pe de altă parte, preşedintele PDL a precizat că există o lege a răspunderii ministeriale şi că proasta guvernare se poate plăti legal.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor