"Race for Water" începe expediţia împotriva deşeurilor de plastic din oceane (video)

Nava începe o expediţie de 5 ani împotriva deşeurilor de plastic din oceane, având capacitatea de a valorifica atât energia solară, cât şi tehnologiile pe bază de hidrogen.

Barca ‘Race for Water’
Barca ‘Race for Water’

Oceanele au devenit un depozit imens de deşeuri în care, în fiecare an, sunt aruncate obiecte de plastic cu echivalentul unui camion de gunoi pe minut. Cu scopul de a opri această spirală, din Bretania franceză a plecat ‘Race for Water’, o expediţie elveţiană care timp de cinci ani va naviga în jurul lumii. Motivul călătoriei este de a creşte gradul de conştientizare cu privire la această problemă serioasă de mediu, căutând alternative care să transforme deşeurile aruncate în mare într-o sursă de alimentare.

Colectarea gunoiului din oceane este „un vis utopic“, afirmă Marco Simeoni, liderul acestei iniţiative care a planificat douăzeci de opriri în întreaga lume, relatează siteul publicaţiei online ecoinventos.com. Proiectul, numit ‘Odyssey 2017-2021, îşi propune să servească drept platformă educaţională pentru liderii politici şi cetăţeni în general, precum şi ca laborator mobil şi un exemplu de cât de departe pot ajunge tehnologiile curate.

Nava şi-a început călătoria la 9 aprilie a.c. iar prima sa oprire va fi în Bermude, unde se speră să acosteze în timp util pentru Cupa Americii, care va avea loc în luna iunie. De aici, va continua să navigheze de-a lungul coastelor Caraibe şi americane, iar în 2018 se va deplasa spre Asia. În 2020 se va îndrepta spre Orientul Mijlociu şi Marea Mediterană. Acest catamaran utilizează numai energia din surse regenerabile.

O barcă propulsată doar de soare, apă şi vânt

Soare, apă şi vânt îi trebuie, pentru această expediţie, navei 'Race for Water’'- primul vas "hidrogen-solar" echipat cu peste cinci sute de metri pătraţi de panouri solare, iar la energia produsă de acestea se adaugă cea de hidrogen produsă cu ajutorul apei, împreună cu energia produsă de vânt capabilă să dubleze viteza bărcii.

„Cu Odyssey 2017-2021 dorim să demonstrăm că soluţiile durabile pentru conservarea oceanelor de poluare sunt posibile datorită celor mai inovatoare tehnologii“, a declarat Simeoni. Un exemplu de transport durabil este chiar această barcă care are ca obiectiv deşeurile de plastic: crearea unei tehnologii care să transforme deşeurile în energie, un proiect la care lucrează în colaborare cu Innovation Engineering Processes (ETIA) şi pe care intenţionează să-l lanseze ca proiect - pilot în toamna anului 2017.

Pe lângă faptul că este un exemplu de aplicare a energiei regenerabile şi a soluţiilor inovatoare destinate transformării deşeurilor din plastic, ‘Race for Water’, urmăreşte să devină, în următorii cinci ani, un punct de joncţiune al cercetătorilor şi locul în care soluţiile pentru combaterea poluării apelor devin vizibile.

Bermude, Miami, Tokyo şi Dubai, printre cele 20 opriri planificate

Cu aceste obiective propuse îşi începe călătoria prima navă ‘Race for Water’, prima etapă fiind în continentul american, cu opriri planificate în Insulele Bermude, Bahamas, Cuba, Guadelupa, Miami, Los Angeles şi San Francisco. De aici, cu intenţia să ajungă la Tokyo pentru Jocurile Olimpice 2020, va începe o nouă etapă în apele din Asia, cu destinaţia Shanghai şi Hong Kong, printre altele. Se va muta în Orientul Mijlociu, unde urmăreşte să ajungă în Dubai în timpul Expoziţiei Universale a 2021 şi în continuare în India, Doha, Abu Dhabi şi Arabia Saudită, printre alte destinaţii.

Promotorii acestui traseu avertizează că deşeurile de plastic care plutesc în apele noastre reprezintă până la 80% din poluarea oceanelor. În plus, dacă se persistă în producţia şi consumul de material plastic la rata actuală, este de aşteptat ca vastul continent de deşeuri din plastic care pluteşte în ape să crească atât de mult încât, în 2050, va cântări mai mult decât toţi peştii din oceane.

Mai multe informaţii: Race for Water