R.Moldova: Se aşteaptă o nouă scumpire a energiei electrice (revista presei)

Epoch Times România
29.11.2012

Ruşii şi ucrainenii pregătesc o nouă scumpire a energiei electrice, titrează Adevărul. Ziarul susţine că, de la 1 ianuarie, tariful ar putea creşte cu 10%.

Datele din regiunea separatistă arată că, începând cu 1 ianuarie, se vor majora costurile de producţie a energiei electrice la Cuciurgan, din cauza scumpirii cu 70% a tarifelor la gaze pentru consumatorii industriali, menţionează ziarul.

'Curăţenie şi mobilizare pentru vizita lui Barroso', alt titlu din Adevărul. În ajun, muncitorii au dat cu var, au măturat şi au curăţat frunzele din zona VIP a Aeroportului. La Palatul Naţional, unde înaltul oficial european va ţine vineri un discurs, angajaţii au şters pereţii, au lustruit podeaua, au schimbat becurile şi au decorat sala. Spre deosebire de vizita cancelarului german, Angela Merkel, discursul nu va putea fi urmărit de afară, iar în sală vor avea acces doar cei 1.800 de invitaţi, precizează ziarul.

De vreo jumătate de an încoace, aproape în fiecare săptămână în Republica Moldova au loc accidente rutiere cu implicarea microbuzelor, accidente care în cele mai multe cazuri se soldează cu morţi, scrie Timpul. În cazul în care autorităţile publice nu au de gând să realizeze o reformă a transportului public, Timpul le sugerează altceva: 'să lărgească cimitirele din capitală. Pentru că degrabă morţii nu vor avea loc în cimitirele din Chişinău'.

Ziarul de Gardă scrie că securitatea persoanei în regiunea transnistreană, dar şi pe malul drept al Nistrului, rămâne în continuare un motiv de îngrijorare. 'Relaţiile dintre R. Moldova şi rmn au rămas la fel de încordate ca şi acum 20 de ani. Diferenţa constă doar în faptul că atunci eram într-un conflict armat. Astăzi, însă, pe 'timp de pace', oamenii continuă să fie reţinuţi, judecaţi şi închişi în închisorile din Transnistria', potrivit articolului. Ziarul menţionează că în regiunea separatistă peste 2.000 de persoane stau în închisori, din totalul celor jumătate de milion de oameni care locuiesc în stânga Nistrului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor