Putin oferă vaccinul netestat anti-COVID funcţionarilor ONU. Cere eliberarea lumii de sancţiuni

Vladimir Putin
Vladimir Putin (Getty Images)

Ce faci atunci când Vladimir Putin îţi oferă gratuit noul vaccin rusesc, netestat, împotriva virusului Wuhan?

Personalul Organizaţiei Naţiunilor Unite din New York şi din întreaga lume se confruntă acum cu această alegere, după ce preşedintele rus a oferit, marţi, vaccinul Sputnik-V într-un discurs adresat Adunării Generale a ONU, care marchează 75 de ani de existenţă a organizaţiei globaliste.

Vaccinul de fabricaţie rusească este controversat. Au fost publicate doar rezultatele unor mici studii timpurii despre el, care au provocat temeri în rândul unor oameni de ştiinţă că vaccinul nu este încă finalizat pentru utilizarea pe scară largă, iar anunţul lui a fost urmat de un val de ironii la nivel mondial despre potenţiale efecte secundare bizare.

„Oricare dintre noi se poate confrunta cu acest virus periculos. Virusul nu a scutit personalul Organizaţiei Naţiunilor Unite, sediul central şi entităţile regionale”, a afirmat Putin într-un discurs preînregistrat de la Moscova.

„Rusia este gata să ofere lucrătorilor ONU ajutorul necesar şi calificat şi, în special, propunem să furnizăm gratuit vaccinul angajaţilor organizaţiei şi filialelor sale care se oferă voluntari pentru vaccinare”, a declarat Putin, care a anunţat că propria sa fiică este printre cei care s-au oferit voluntar să fie testaţi.

El a descris oferta de marţi ca răspuns la o solicitare: „Unii colegi din ONU au întrebat despre acest lucru şi nu vom rămâne indiferenţi faţă de ei”.

Personalul ONU nu s-a pronunţat imediat dacă acceptă oferta. La agenţia medicală a ONU din Geneva, Organizaţia Mondială a Sănătăţii, purtătorul de cuvânt dr. Margaret Harris a refuzat să comenteze.

Într-un raport publicat în jurnalul Lancet, dezvoltatorii vaccinului rus au declarat că pare a fi sigur şi că va determina un răspuns la anticorpi la toate cele 40 de persoane testate în a doua fază a studiului în termen de trei săptămâni. Cu toate acestea, autorii au menţionat că participanţii au fost urmăriţi doar 42 de zile, eşantionul studiului a fost mic şi nu a fost utilizat niciun vaccin placebo sau de control.

Rusia, care tocmai a fost acuzată anul acesta de generali americani că ar fi dezvoltat o armă spaţială de genul păpuşilor Matrioşka pentru a distruge sateliţii americani, a propus ieri la ONU un acord care să oprească înarmarea spaţială.

„Rusia vine cu o iniţiativă de semnare a unui acord între toate principalele puteri spaţiale care ar asigura interdicţia plasării de arme în spaţiu, a ameninţării sau utilizării forţei împotriva unor obiecte din spaţiu”, a anunţat Putin.

O altă propunere a Rusiei a fost eliminarea sancţiunilor pentru a "revitaliza economia".

„Eliberarea lumii de bariere, interdicţii, restricţii şi sancţiuni ilegitime ar fi de un mare ajutor pentru revitalizarea creşterii globale şi reducerii şomajului”, a afirmat Putin, potrivit unei transcrieri publicate de site-ul Kremlinului.

Rusia a ajuns ţintă a sancţiunilor internaţionale după invadarea Crimeei şi organizarea unui referendum sub presiunea omuleţilor verzi trimişi de Moscova, pentru a da credibilitate ocupaţiei, în ciuda încălcării tratatelor internaţionale în vigoare după cel de-al doilea Război Mondial.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Opinii