"PSD, duş rece ca la spital". Şeful Fiscului, veste proastă: încasări mai mici cu 1,2 miliarde de lei

Şeful Fiscului a anunţat oficial că lucrurile nu sunt tocmai roz în ceea ce priveşte colectarea: s-au înregistrat încasări mai mici cu 1,2 miliarde de lei decât era preconizat. În acest context, liberalul Florin Cîţu a ţinut să sublinieze, din nou, că programul de guvernare al PSD nu este sustenabil.
Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu (Florin Chirila/Epoch Times)

Într-o conferinţă de presă organizată la Palatul Victoria, preşedintele Fiscului, Bogdan Stan, a anunţat încasări cu 1,2 miliarde de lei mai puţin decât era programat pe primul trimestru, chiar dacă în comparaţie cu anul trecut au crescut cu 1,3%. "Este evident că economia de piaţă are alergie la programul PSD", a reacţionat joi, pe pagina sa de Facebook, senatorul PNL Florin Cîţu, fost economist şef al ING Bank.

"Ce vă tot spun de o lună de zile a devenit oficial prin declaraţia şefului ANAF de astăzi. Guvernul Grindeanu, după ce s-a lăudat în ultimele 3 luni de zile sus şi tare că este campion la colectare şi a stabilit şi un program de măsuri "beton", a primit astăzi un duş rece chiar de la omul numit de acest guvern în fruntea ANAF", a declarat Cîţu.

Mai exact, şeful Fiscului a anunţat că, pe primul trimestru al anului, colectarea este mai proastă cu 1.2 miliarde lei faţă de program.

"Şi asta după ce Grindeanu & Co. au stabilit nişte măsuri nemaivăzute şi nemaiauzite. Asta arată viabilitatea programului PSD şi faptul că devine imposibilă aplicarea legii salarizării unitare. Este evident că economia de piaţă are alergie la programul PSD", a comentat Cîţu.

Liberalul anticipează că mai marii zilei vor da vina tot pe tehnocraţi.

"Să vedeţi acum defilare la televiziuni unde oficialii PSD-ului vor da vina pe Cioloş. Aşa este când visezi cai verzi pe pereţi, uneori ai nevoie de un duş rece. Cred că este momentul ca ministrul de Finanţe să se gândească foarte serios să plece acasă. Somn uşor, PSD!", a precizat Cîţu, adăugând hashtag-ul #romaniitrebuiesastie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne