Protest la CCM: Tinerii unionişti cer invalidarea alegerilor

După ce, luni, Curtea Supremă de Justiţie a declarat inadmisibil recursul avocaţilor diasporei, refuzând să examineze contestaţiile depuse de diasporă privind organizarea scrutinului prezidenţial din 13 noiembrie, decizia finală aparţine Curţii Constituţionale.
Vlad Bileţchi: Îndemn toţi prietenii mei să iasă la vot! Nu fi complice la dezmăţul roşu - votează cu încredere
Vlad Bileţchi: Îndemn toţi prietenii mei să iasă la vot! Nu fi complice la dezmăţul roşu - votează cu încredere (facebook.com)

Câţiva tineri membri ai Organizaţiei „Onoare Demnitate şi Patrie” (ODIP) au decis să protesteze, marţi, în faţa Curţii Constituţionale în timpul şedinţei de validare a scrutinului prezidenţial din Moldova, din 13 noiembrie 2016. Aşa cum accesul mass media în sala de şedinţă a Curţii este restricţionat, obţinând permisiunea de a asista la şedinţă doar două media care vor transmite live, aceasta se află afară lângă protestatari.

Cu toate că afară este foarte frig, tinerii au decis să nu stea acasă, astfel cei prezenţi în faţa CC scandează în continuu „Vot fraudat”, „Curtea ne-a trădat”, „Jos Dodon”.

„Este regretabil că presa nu are acces la şedinţa Curţii. După cum vedeţi, astăzi la protest am fost doar câteva persoane, acest lucru se datorează probabil timpului friguros, dar şi zilei şi orei de muncă şi indiferenţa cetăţenilor Republicii Moldova. Nepăsarea, „ce-o să schimb eu”, „cumva o să se treacă protestul şi fără mine”, unii au spus că participarea la protest este influenţată de cei care organizează protestele”, a declarat, conform privesc.eu, preşedintele organizaţiei ODIP, Vlad Bileţchi.

După protestele oragnizate imediat după alegeri de către diaspora, tânărul unionist a ţinut să precizeze că în R. Moldova există foarte multă lume, la fel ca şi peste hotare, care consideră că alegerile au fost fraudate şi cer repetarea votului şi, cu siguranţă, vor fi nemulţumiţi de decizia de azi a Curţii Constituţionale.

„S-a încercat în fel şi chip să se muşamalizeze acest proces. Cunoaştem despre judecata diasporei care a fost grăbită, pe ultima sută de metri a fost examinată în câteva minute, iar în cazul Curţii Supreme de Justiţie nici măcar nu a fost examinată. Acest lucru vorbeşte despre faptul că justiţia din Moldova este selectivă, incorectă şi dacă într-un caz avem o rapiditate destul de mare în cadrul unui proces, în alte situaţii avem o tergiversare la nesfârşit”, a adăugat Bileţchi, făcând referire la dosarul deschis pe numele lui după organizarea protestelor din faţa Comisiei Electorale Centrale.

Acesta a ţinut să-şi manifeste regretul faţă de ce se întâmplă marţi la CCM, şi speră „până în ultima clipă că judecătorii Curţii Constituţionale, că dl Alexandru Tănase nu va valida aceste alegeri pentru că ele sunt vădit fraudate şi există numeroase probe care confirmă acest lucru, inversarea rezultatelor, transportarea în mod organizat a oamenilor din Transnistria, neasigurarea dreptului la vot a celor din diaspora, agresarea unui observator care a semnalat nereguli etc.”.