Propunere inedită marca Macovei: "Dacă ai 20 de condamnaţi într-un an, partidul se dizolvă"

Monica Luiza Macovei
Monica Luiza Macovei (Epoch Times România)

Fostul ministru al Justiţiei, Monica Macovei, candidat independent la Preşedinţie, a lansat joi, la RFI, o propunere inedită pentru a combate fenomenul corupţiei din cadrul partidelor politice.

"Trebuie să facem ceva, nişte propuneri mai ferme, mai radicale. De pildă, dacă ai într-un partid trei condamnaţi definitiv într-un an, atunci primeşti mai puţini bani de la stat. La noi, partidele primesc bani de la stat. Sau dacă ai 20 de condamnaţi într-un an, partidul se dizolvă. Asta se poate face prin modificarea legii partidelor, pentru că nu mai putem sta cu această clasă politică la conducerea ţării, trebuie să luăm astfel de măsuri", a precizat Monica Macovei.

O propunere similară a făcut şi preşedintele PRU, deputatul Bogdan Diaconu, care tot în numele luptei anticorupţie şi oprirea flagelului corupţiei, cere modificarea Legii partidelor politice, astfel încât o formaţiune să poată fi dizolvată pe cale judecătorească în cazul în care 10 membri de partid se află, pe parcursul unui an calendaristic, în diferite faze de urmărire penală, având ca obiect fapte de corupţie.