Proprietăţile lui Plahotniuc, sechestrate de procurori, apar în dosarul furtului miliardului

General Media Group, Hotel Nobil
General Media Group, Hotel Nobil (TVR MOLDOVA)
Maria Maevschi
12.07.2019

Proprietăţile înregistrate pe compania „Finpar Invest SRL”, companie de bază în imperiul imobiliar al fostului lider PD, Vladimir Plahotniuc, printre care se numără hotelul de lux „Nobil” din centrul Chişinăului şi studiourile în care activează posturile de televiziune: Prime, Publika, Canal 2 şi Canal 3, ce au fost sechestrate de oamenii legii la începutul lunii iulie în cadrul unui dosar pornit pentru spălare de bani, apar în dosarul furtului miliardului.

Potrivit UNIMEDIA, informaţia a fost confirmată de către purtătoarea de cuvânt a Centrului Naţional Anticorupţie (CNA), Angela Starinschi. „Aceste 700 000 000 de lei vizează Finpar Invest SRL şi companii care fac parte din grupul Şor”, a specificat Starinschi.

Amintim că cea care a decis să pună sechestru pe aceste bunuri a fost Agenţia de Recuperare a Bunurilor Infracţionale (ARBI), la doar două săptămâni de la evadarea din ţară a liderului democrat.

Totul a început la 27 iunie 2019, când ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie (CNA), care au obţinut mandat judecătoresc, au aplicat sechestru pe bunurile Finpar, conform extraselor cadastrale.

Tot atunci, purtătorul de cuvânt al CNA a specificat că sechestrul a vizat nu doar imobilele Finpar Invest SRL, dar şi conturile companiei, măsurile respective fiind luate în cadrul unui dosar penal pentru spălare de bani.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor