Harunjen afirmă că nu cunoaşte nimic despre dosarul intentat lui Plahotniuc în Elveţia

Eduard Harunjen
Eduard Harunjen (zdg.md)

În contextul anunţului făcut marţi 9 iulie, de către deputatul Partidului Socialiştilor, Grigore Novac, privind existenţa unui dosar penal intentat pe numele deputatului moldovean Vladimir Plahotniuc, de către Organul de Urmărire Penală din Elveţia, procurorul general, Eduard Harunjen, a menţionat că nu cunoaşte nimic. Mai mult decât atât, Harunjen a specificat că nu citeşte toate actele şi toate sesizările care vin pe adresa instituţiei, „deoarece ele vin în limbi străine”.

„Nu este adevărat absolut nimic. Dacă şi ar fi venit careva informaţii, există o procedură - toate comisiile rogatorii care vin şi toate informaţiile care vin din alte state sunt repartizate unei direcţii de cooperare internaţională, care, la rândul său, le expediază după competenţă în procuraturile teritoriale sau specializate. Eu nu cunosc dacă există un astfel de dosar.

Trebuie să vedeţi în cadrul PCCOCS (Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale) sau PA (Procuratura Anticorupţie) dacă a parvenit o astfel de informaţie. Eu nu citesc toate actele şi toate sesizările care vin, deoarece ele vin în limbi străine. Eu nu cunosc limba engleză şi nici limba germană. Nu am primit niciun dosar pe numele lui Plahotniuc de cât timp sunt în Procuratura Generală”, a declarat procurorul general, Eduard Harunjen, pentru UNIMEDIA.