Proiect de lege privind dizolvarea Knessetului adoptat în cadrul unei citiri preliminare

Premierul israelian Benjamin Netanyahu
Premierul israelian Benjamin Netanyahu (Getty Images)

Un proiect de lege privind dizolvarea Parlamentului israelian (Knesset) a fost aprobat luni seara în cadrul unei citiri preliminare, potrivit declaraţiei publicate de biroul de presă al Knessetului.

Cu 65 voturi pentru, 43 împotrivă şi 6 abţineri, “Knessetul a adoptat, într-un vot preliminar, propunerea de dizolvare a forului şi organizarea de alegeri pentru cel de-al 22-lea Knesset în 90 de zile”, susţine declaraţia.

Peisajul politic israelian se "destramă" pe măsură ce termenul limită pentru formarea unui guvern de coaliţie se apropie de final fără să se facă vreun progres.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a eşuat să formeze un guvern cu partidele de dreapta şi religioase în intervalul de 28 de zile ce s-a scurs după victoria înregistrată în aprilie de partidul său în alegerile parlamentare şi a cerut preşedintelui ţării să îi acorde timp suplimentar pentru negocieri până în 29 mai.

Duminică, într-un material video publicat pe contul său de Twitter, Netanyahu a insistat că depune “ultimele eforturi pentru formarea unui nou guvern de dreapta şi a evita alegeri inutile”.

Dacă proiectul de lege privind Knessetul va fi aprobat, israelienii vor trebui să meargă din nou la vot.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe