Programul PSD pentru Justiţie: Se anunţă schimbări masive în legislaţia penală

PSD condus de Liviu Dragnea anunţă schimbări masive în legislaţia penală, înfiinţarea unui Cartier pentru Justiţie şi ridicarea MCV în mandatul actualei Comisii Europene.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Florin Chirila/Eooch Times)

Capitolul Justiţie din programul de guvernare al PSD anunţă schimbări masive în legislaţia penală, modificarea legii răspunderii ministeriale, precum şi a răspunderii celor din administraţia publică, relatează hotnews.ro.

PSD anunţă "măsuri imediate" de natură legislativă şi administrativă pentru a crea condiţii mai bune în penitenciare. La Ministerul Justiţiei ar urma să fie înfiinţat un compartiment, având printre obiective "evaluarea legislaţiei României şi reaşezarea ei pe alte baze".

Tot pe linia modificărilor masive de legislaţie se anunţă şi reînfiinţarea Institutului Român de Criminologie, instituţie independentă, "pentru ca împreună cu Ministerul Justiţiei, Institutul de Cercetări Juridice al Academiei Române, Parlamentul României, reprezentanţii sistemului judiciar şi facultăţile de drept, să contribuie la elaborarea principalelor elemente de politică penală ale statului român."

PSD îşi mai propunere realizarea Cartierului pentru Justiţie – Justice District din Bucureşti pentru a soluţiona problema lipsei spaţiilor necesare instanţelor şi parchetelor din Capitală, în cadrul unui proiect de reabilitare urbană derulat în parteneriat cu Primăria Capitalei şi Ministerul Culturii.

La finalul capitolului Justiţie din programul de guvernare, PSD anunţă că îşi propune ridicarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare în mandatul actualei Comisii Europene.

Pentru a citi integral articolul intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne