Procurorul şef al SUA: Antifa sunt bolşevici care vor comunism în SUA

Procurorul General al SUA, William Barr
Procurorul General al SUA, William Barr (Getty Images)

Procurorul general al SUA, William Barr, a definit Antifa ca fiind un grup revoluţionar care intenţionează să instaureze socialismul sau comunismul în Statele Unite.

Barr a criticat dur, pe 9 august, organizaţia Antifa într-un interviu acordat lui Mark Levin la Fox News, menţionând că organizarea şi tactica grupului fac ca acest fenomen să fie dificil de abordat.

„Ei sunt un grup revoluţionar interesat de o anumită formă de socialism - de comunism. Sunt în esenţă bolşevici. Tactica lor este fascistă”, a spus Barr.

Antifa se identifică public cu ideologia comunistă şi socialistă. Cu toate acestea, duminică pentru prima dată, cel mai înalt oficial de aplicare a legii din SUA a conturat în mod explicit natura grupului.

Barr a prezentat comentariile ca răspuns la o întrebare despre aparenta concentrare a Antifa asupra eliminării administraţiei preşedintelui Donald Trump. El a menţionat că grupul extremist este angajat în atingerea acestui obiectiv încă din prima zi a administraţiei Trump.

„Au încercat să-l acuze încă din prima zi, au făcut tot ce au putut. Au făcut praf normele sistemului nostru pentru a face tot posibilul să-l alunge din funcţie sau să facă administraţia să nu funcţioneze şi cred că asta se datorează dorinţei lor de putere”, a spus Barr.

„Stânga doreşte putere, deoarece aceasta este în esenţă starea lor de bine în religia lor laică. Ei vor să controleze viaţa oamenilor, astfel încât să poată proiecta o utopie pentru noi toţi. Acest lucru îi motivează: pofta de putere."

"Nu se aşteptau la victoria lui Trump şi îi supără", a adăugat el.

Trump a spus că Statele Unite vor declara Antifa un grup terorist, dar administraţia nu a făcut pasul formal în acest sens.

Sunt în esenţă bolşevici. Tactica lor este fascistă - William Barr despre Antifa

Barr afirmase anterior că „violenţa instigată şi pusă în aplicare de Antifa şi de alte grupuri similare legate de revolte este terorism intern şi va fi tratată în consecinţă.”

Antifa şi alte grupări extremiste au deturnat proteste paşnice în urma morţii în custodia poliţiei a americanului de culoare George Floyd. Extremiştii au provocat violenţă, vandalism şi jafuri.

Barr a explicat că tactica grupului face ca fenomenul să fie dificil de abordat.

„Este o nouă formă de război urban de gherilă”, a spus Barr. „În esenţă, se protejează sau se ascund după Primul Amendament. Ei merg la demonstraţii, îşi exercită activitatea sub acoperirea Primului Amendament şi se infiltrează acolo pentru a se proteja. Acolo înoată. Şi ceea ce fac ei, este să deturneze aceste demonstraţii şi să provoace violenţă şi au diverse niveluri de organizatori, de la cei mai buni provocatori, până la ajutoarele lor şi cei care conduc misiunile violente".

„Este un fenomen dificil de abordat”, a adăugat el. „Sunt foarte organizaţi în aceste demonstraţii.”

Barr a menţionat că mass-media centrală minte poporul american prin faptul că nu intenţionează să arate violenţa care are loc în timpul revoltelor la care participă grupul Antifa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe