Liderul Partidului Comunist american cere membrilor să-l sprijine pe Joe Biden în alegeri

(photos.com)

Liderul Partidului Comunist, Bob Avakian, şi-a anunţat sprijinul pentru fostul vicepreşedinte Joe Biden la viitoarele alegeri prezidenţiale.

Avakian, fondatorul şi liderul Partidului Comunist Revoluţionar al SUA, le-a spus adepţilor săi, într-o declaraţie, sâmbătă, că ar trebui să voteze pentru Joe Biden la alegerile prezidenţiale din 2020.

„La această oră critică, trebuie utilizate toate mijloacele adecvate de acţiune non-violentă pentru a elimina acest regim de la putere”, a spus Avakian în declaraţia sa. „Şi dacă, în ciuda protestelor în masă care solicită înlăturarea regimului Trump / Pence, acesta rămâne la putere în momentul alegerilor, folosirea tuturor mijloacelor adecvate pentru a înlătura acest regim trebuie să includă votul împotriva lui Trump.“

Avakian a continuat să clarifice că nu doreşte ca adepţii săi să voteze pentru un terţ candidat şi că votul lor trebuie să fie pentru Biden.

„Pentru a fi clar, acesta nu este un "vot de protest" pentru un candidat care nu are nicio şansă de a câştiga, ci un vot pentru a-l susţine pe candidatul Partidului Democrat, Biden, pentru a vota eficient împotriva lui Trump”, a scris liderul comunist.

Avakian a adăugat că îl consideră în continuare pe Biden şi Partidul Democrat „reprezentanţi şi instrumente ale acestui sistem de exploatare, opresiv şi literalmente ucigaş ale capitalismului-imperialist”, dar că toate acestea trebuie ignorate deocamdată, deoarece eliminarea lui Trump este mai importantă.

„Dar aceste alegeri sunt diferite”, a afirmat liderul comunist.

„Întrebarea nu este dacă Biden şi democraţii reprezintă ceva „bun”, a continuat Avakian. „Biden nu este 'mai bun' decât Trump, în vreun sens semnificativ, cu excepţia faptului că nu este Trump şi nu face parte din demersul de consolidare şi aplicare a guvernării fasciste, cu tot ce înseamnă aceste lucru”.

„A aborda aceste alegeri gândindu-ne care candidat este 'mai bun' înseamnă să nu înţelegem mizele cu adevărat profunde şi consecinţele potenţiale ale implicaţiilor”, a adăugat el. „Faptul este că poate exista unul - doar unul singur - „bun ”care poate ieşi din aceste alegeri: cel care îi oferă o înfrângere decisivă lui Trump şi întregului regim fascist.”

Bob Avakian a susţinut, de asemenea, mişcări violente în trecut, precum Cărarea Luminoasă - o mişcare rebelă maoistă, teroristă, care a încercat să răstoarne guvernul din Peru, folosind războiul de gherilă şi asasinatele, pe model columbian - la sfârşitul anilor '80 şi începutul anilor '90.

În luna mai, înaintea incidentului morţii lui George Floyd, Biden a cerut „schimbări instituţionale revoluţionare” în SUA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe