Primele reacţii ale lui Ponta după scandalul cu superimunitatea parlamentarilor

Victor Ponta (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
12.12.2013

Premierul Victor Ponta a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că cele două proiecte de lege privind modificarea Codului Penal care au stârnit ample controverse atât în ţară, cât şi în comunitatea afară, trebuie rediscutate şi prezentate şi Comisiei Europene, înainte de a fi adoptate.

„Eu cred că cele două legi trebuie rediscutate cu toate celelalte instituţii, în primul rând cu Ministerul Justiţiei, cu Consiliul Superior al Magistraturii, parchetul general, dacă este vizat, şi prezentate Comisiei Europene înainte de a fi adoptate, pentru a se stabili dacă încalcă vreo obligaţie internaţională a României”, a declarat premierul.

Premierul a declarat că aceasta este singura abordare serioasă şi a criticat atitudinea PNL, care ar lua decizii diferite de la o zi la alta.

„Faptul că Parlamentul legiferează sunt drepturi constituţionale. Parlamentul face foarte bine că legiferează. Nu cred că vreo ambasadă europeană contestă dreptul de a legifera”, a continuat acesta.

Premierul a declarat că a ştiut despre modificare legii amnistiei şi, în opinia lui, aceasta este o lege bună dacă nu se aplică faptelor violente sau de corupţie.

„Despre celelalte nu am ştiut, dar Parlamentul de aia legiferează”, a explicat premierul Victor Ponta, argumentând că nu a ştiut pentru că era la Johannesburg la funeraliile lui Nelson Mandela.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor