Primăria Gabrielei Firea se face stăpână pe Piaţa Victoriei. Interzice protestul APIA pe motiv că acolo au loc "activităţi" spontane

"Introducerea fenomenului aleatoriu constituie cea mai originală formă de interpretare a legii, întâlnită din 1991 până astăzi în materie de invocare a refuzului unui protest", transmit sindicaliştii, după ce Primăria Capitalei le-a interzis să protesteze lângă Guvern, motivând că în Victoriei au loc "activităţi" spontane.
Gabriela Firea-Primar General Bucuresti
Gabriela Firea-Primar General Bucuresti (Florin Chirila/Epoch Times)

Primăria Capitalei a interzis mitingul sindicaliştilor de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), programat să aibă loc miercuri, începând cu ora 11, în Piaţa Victoriei, pe motiv că acolo ar avea loc "activităţi" spontane.

În adresa trimisă către Cartel Alfa - bloc sindical la care este afiliat APIA, Viceprimarul general, pentru refuzul autorizării protestului, invocă "activităţi spontane".

"Introducerea fenomenului aleatoriu constituie cea mai originală formă de interpretare a legii, întâlnită din 1991 până astăzi în materie de invocare a refuzului unui protest", transmit sindicaliştii, anunţând că vor protesta astăzi, căci răspunsul PMB transmis cu 24 de ore înainte de data acţiunii, încalcă prevederile art 11 din legea 60/1991 referitor la comunicarea unei eventuale decizii de interdicţie în termen de cel mult 48 de ore de la data înregistrării solicitării. Ori, APIA a notificat PMB cu privire la intenţia de a protesta astăzi, încă din data de 23 noiembrie.

Cartel Alfa mai transmite că invocarea unor activităţi spontane nu poate, în niciun caz, constitui motiv de refuz. Introducerea fenomenului aleatoriu constituie cea mai orginală formă de interpretare a legii întâlnită din 1991 până astăzi în materie de invocare a refuzului unui protest.

De asemenea, Cartel Alfa mai acuză faptul că niciun reprezentant al organizatorului acţiunii de protest declarate nu a fost invitat la şedinţa Comisiei de avizare pentru a-şi susţine punctul de vedere.

"Răspunsul dlui Viceprimar Aurelian BADULESCU este ilegal şi încalcă pentru a II-a oară prevederile legii nr 60/1991, îngrădind dreptul de a manifesta. Fapt pentru care solicităm primarului general luarea de măsuri de sancţionare pentru abuz în funcţie!", mai transmit sindicaliştii.

Răspuns Cartel Alfa
Răspuns Cartel Alfa (Epoch Times)

Reamintim că sindicaliştii APIA ies în stradă pentru a cere ca personalul centrelor judeţene să fie salarizat pe grila administraţiei centrale. Concret, se pare că din 2018, în baza noii legi a Salarizării, salariile angajaţilor APIA din teritoriu vor scădea dramatic în timp ce ale celor din Bucureşti vor rămâne la fel.

Potrivit unor surse citate de Adevărul, ministrul Petre Daea ar fi încercat să-i determine pe sindicalişti să renunţe la proteste, ameninţând că le-ar putea desfiinţa instituţia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne