Lansare cu năbădăi la Gaudeamus. Dan Voiculescu şi A. Năstase, sancţionaţi de protestatari: "Ce este acesta, cenaclul Rahova?"

Indignaţi că Dan Voiculescu, "fost securist dovedit în instanţă" şi fost puşcăriaş, îşi lansează cartea la Gaudeamus în prezenţa altor foşti deţinuţi, mai mulţi protestatari au venit să-şi exprime oprobriul la eveniment.
Dan Voiculescu, la lansarea cărţii sale, Lupta Politică
Dan Voiculescu, la lansarea cărţii sale, Lupta Politică (Epoch Times)

Lansarea cărţii "Lupta Politică" a lui Dan Voiculescu - eveniment ce a avut loc la Gaudeamus, în prezenţa lui Adrian Năstase şi Sorin Roşca Stănescu - a fost "tulburată" de protestatari care le-au strigat celor trei (toţi foşti condamnaţi la închisoare) că sunt "satrapii ţării ăsteia", oameni din cauza cărora ei pleacă din ţară, relatează Adevărul.

"Domnul Voiculescu vorbeşte despre inversarea valorilor. El este fost securist dovedit în instanţă. Noi putem să speculăm că acela e stat paralel sau altele, dar domnul a fost condamnat, a făcut puşcărie, despre ce valori inversate vorbim? A vorbim domnul Sorin Roşca Stănescu, ce este acesta, cenaclul Rahova? Vorbeşte toată lumea... Cine sunt oamenii ăştia? Sunt satrapii ţării ăsteia. De-aia tineri ca noi pleacă în alte ţări, din cauza unor astfel de oameni şi noi venim şi-i aplaudăm şi spunem că-i cultură?”, s-a revoltat unul dintre tinerii veniţi la eveniment.

Un alt protestatar a adus un sul de hârtie igienică, fiind însă oprit de şeful serviciului de pază.

Printre protestatari a fost şi jurnalistul Mălin Bot, care l-a abordat pe fostul premier Adrian Năstase."Adrian Năstase refuză să aibă un dialog onest, să răspundă la o întrebare simplă: de ce un infractor nu se retrage din viaţa publică?”

"Când s-a început urmărirea dumneavoastră penală, aţi demisionat din funcţie. Eraţi preşedinte la Camera Deputaţilor. Deşi Liviu Dragnea, preşedintele Camerei Deputaţilor, este condamnat, inculpat într-un al doilea dosar. Nu vă e ciudă că Liviu Dragnea se dovedeşte mai puternic decât dumneavoastră?", l-a mai întrebat jurnalistul pe Năstase.

"Fiecare trebuie să decidă pentru el însuşi”, a fost răspunsul fostului premier.

Întrebat de ce, ca "dublu infractor”, decide să rămână în viaţa publică, de ce nu simte ruşine, Adrian Năstase a răspuns că "nu crede că acele condamnări ale sale au reprezentat elemente de substanţă”.

Anterior dialogului cu fostul premier, Bot a remarcat că "este convenţia infractorilor aici la lansarea cărşii lui Dan Voiculescu". "Aici participă şi idioţi", i-a răspuns, vizibil iritat Năstase.

Articolul integral poate fi citit aici

Reamintim că protestatarii nu au fost singurii care au sancţionat lansarea. Astăzi, Directorul General al editurii Humanitas, Lidia Bodea, şi-a anunţat demisia din calitatea de membru al Comitetului Director al Asociaţiei Editorilor din România, în semn de protest faţă de lansarea cărţii lui Voiculescu.

"Nu-mi fac iluzia că gestul meu va schimba foarte mult lucrurile, dar îl prefer lipsei de reacţie şi tradiţionalului ”să-nchidem ochii”, îşi explică Bodea gestul în scrisoarea adresată lui Grigore Arsene, preşedinte al Asociaţiei Editorilor din România şi lui Mihai Mitrică, director executiv al Asociaţiei Editorilor din România. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne