"NU plecăm din Piaţa Victoriei!" - Societatea civilă reacţionează după "confiscarea" Pieţei Victoria

Grupurile civice implicate în promovarea marşurilor anticorupţie de amploare ce au avut loc în ultima perioadă interpretează organizarea unui Târg de Crăciun în Piaţa Victoriei drept o nouă încercare de a îndepărta protestele de locul lor obişnuit şi anunţă că nu vor renunţa.
Protest
Protest (Epoch Times)

"NU plecăm din Piaţa Victoriei!", transmit mai multe organizaţii ale societăţii civile implicate în promovarea marilor proteste ce au zguduit în ultimele weekenduri Capitala. Mesajul lor vine la scurt timp după ce în presă a apărut informaţia că, în premieră, Primăria condusă de Gabriela Firea a autorizat organizarea unui lung târg de Crăciun exact în Piaţa Victoriei, în condiţiile în care alte două târguri similare vor avea loc în Piaţa Constituţiei şi la Universitate.

"Am aflat, astăzi, de intenţia Primăriei Capitalei de a organiza, în premieră, un Târg de Crăciun în Piaţa Victoriei, în condiţiile în care există unul similar, deja, în Piaţa Constituţiei. Interpretăm decizia Primăriei ca pe o nouă încercare de a îndepărta protestele de locul lor obişnuit şi o anunţăm pe doamna Gabriela Firea că, din punct de vedere legal, nu poate face acest lucru, potrivit Legii 60/1991, republicată.

Protestul nostru anunţat pentru data de 1 Decembrie, ora 18:00, sub titlul ”România MOARE” va rămâne valabil, indiferent ce pretexte ar găsi Primăria sau oricare altă instituţie pentru a-l împiedica. De asemenea, vom reveni în Piaţa Victoriei de câte ori vom considera necesar să protestăm împotriva abuzurilor şi ilegalităţilor comise de demnitari ai statutului", transmit Asociaţia Civică ProFest, Corupţia Ucide, Dăruieşte Viaţă, Evoluţie în Instituţie, Geeks for Democracy, Grupul Civic #Insist, Iniţiativa România, Institutul pentru Politici Publice, #Rezistenţa, România Vie.

Reamintim că, în mod cu totul excepţional, Primăria Capitalei a autorizat desfăşurarea unui târg de Crăciun în luna decembrie în Piaţa Victoriei. Spunem în mod cu totul excepţional căci până acum târgurile de Crăciun erau organizate în cu totul alte locaţii. Şi pentru că Piaţa să nu fie liberă nici după sărbători, Primăria va organiza acolo şi Revelionul.

Anunţul Primăriei vine în contextul în care zeci de mii de oameni au mărşăluit weekendul trecut de la Guvern spre Parlament, pentru a cere stoparea mutilării legilor Justiţiei, iar vineri era anunţat un alt protest de amploare. Mai multe informaţii despre intenţiile primăriei puteţi accesa aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne