Primarele din SUA: Trump câştigă alte două state. Clinton se “mulţumeşte” cu Mississippi

Hillary Clinton a câştigat alegerile primare democratice din Mississippi, în timp ce senatorul Sanders a obţinut Michiganul. În acelaşi timp, candidatul republican Donald Trump a câştigat în ambele state pentru GOP, după cum mai este cunoscut Partidul Republican.
Donald Trump.
Donald Trump. (Captură Foto)

Fostul secretar de stat Hillary Clinton a continuat să îşi consolideze poziţia în cursa sa prezidenţială, obţinând o victorie în statul sudic Mississippi, a cărei populaţie de afro-americani favorizează dinastia Clinton.

Dar lupta ei cu Bernie Sanders pare să fie departe de a se fi terminat, în condiţiile în care majoritatea agenţiilor de ştiri au raportat că senatorul democrat din Vermont a câştigat alegerile primare din statul Michigan, după o cursă strânsă.

Între timp, Donald Trump a reuşit să îşi întărească poziţia în tabăra republicană, câştigând alegerile primare din Mississippi şi Michigan.

Conform mass mediei americane, rivalul conservator al lui Trump, Ted Cruz a câştigat în Idaho, obţinând aproape 42% dintre voturi faţă de cele 28,9% ale lui Trump şi cele 18,1% ale senatorului Marco Rubio.

Victoriile lui Trump în Michigan şi Mississippi ar putea face ca 15 martie să devină ziua decisivă pentru votare, când statele Ohio, Florida, Illinois, Missouri şi Carolina de Nord îşi vor desfăşura primarele republicane. Totuşi, Trump mai are încă o cale lungă de parcurs pentru a ajunge la numărul necesar de delegaţi.

Între timp, senatorul Marco Rubio din Florida pare să rămână în urmă în sondajele din Michigan şi ar putea ieşi din cursă dacă nu va câştiga primarele din statul său natal în această lună.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe