Sistemul reacţionează: Romney şi McCain se alătură republicanilor atacându-l pe Trump

Fostul nominalizat republican la preşedinţie Mitt Romney l-a acuzat public pe actualul candidat al GOP (Grand Old Party - Partidul Republican) la preşedinţie ca fiind o "fraudă" şi un "fals". Romney este cel mai recent republican care denunţă acreditările lui Trump.
Candidatul republican, Mitt Romney.
Candidatul republican, Mitt Romney. (JIM WATSON / AFP / GettyImages)

Mitt Romney, candidatul republican la preşedinţia Statelor Unite în 2012, şi fostul guvernator al statului Massachusetts, l-a criticat joi la petrecerea candidatului la preşedinţie Donald Trump pe acesta, descriindu-l pe mogulul imobiliar ca fiind "un fals şi o fraudă."

"Iată ce ştiu. Donald Trump este un fals, o fraudă", a declarat Romney în vârstă de 68 de ani, în timpul unui discurs.

"Încearcă să fraierească publicul american. El primeşte o plimbare gratuită la Casa Albă şi tot ce primim noi este o pălărie proastă", a adăugat Romney, referindu-se la notoriile pălarii de campanie ale lui Trump inscripţionate cu sloganul său: "Faceţi din nou America măreaţă".

Fostul guvernator a declarat că politica economică a lui Trump ar fi în detrimentul ţării.

"În cazul în care planurile lui Donald Trump vor fi puse în aplicare vreodată, ţara se va scufunda într-o recesiune [prelungită]", a afirmat Romney.

"Chiar dacă Donald Trump a oferit foarte puţine planuri economice specifice, puţinul pe care l-a spus este suficient să se înţeleagă că ar fi foarte rău pentru muncitorii americani şi pentru familiile americane", a adăugat el.

Senatorul american John McCain, care a fost candidatul republican la preşedinţie în 2008, a declarat că sprijină comentariile lui Romney şi a pus la îndoială propunerile politice ale lui Trump.

Discursul fulminant al lui Romney la adresa lui Trump marchează un nou capitol în încercările conducerii republicane de a reduce parcursul omului de afaceri după ce acesta a luat conducerea la ultimele alegeri primare ale partidului conservator.

Miercuri seara, peste 70 de lideri şi experţi în securitate naţională, inclusiv fostul secretar al Securităţii Interne, Michael Chertoff, au publicat o scrisoare deschisă în care îşi afirmă opoziţia faţă de o preşedinţie Trump, numindu-l pe acesta "fundamental necinstit."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe