Preşedinţii din Belarus şi Kazahstan vor avea întrevederi cu preşedintele Ucrainei

Summit-ul regional de la Minsk dintre preşedinţii rus şi ucrainean, la care a  fost reprezentată şi Uniunea Europeană.
Summit-ul regional de la Minsk dintre preşedinţii rus şi ucrainean, la care a fost reprezentată şi Uniunea Europeană. (youtube.com)

Preşedinţii din Belarus şi Kazahstan vor vizita Kievul la începutul săptămânii viitoare pentru a se întâlni cu preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, relatează Rferl.

Pe 19 decembrie, liderul belarus Aleksandr Lukaşenko a anunţat că plănuieşte să viziteze Kievul pe 21 decembrie.

Lukaşenko a discutat telefonic cu Poroşenko, joi, iar în baza conversaţiei a ”înţeles că guvernul Ucrainei, în particular preşedintele Ucrainei, nu sunt în niciun fel obstacole pentru începerea unei noi runde de negocieri în Minsk”.

Preşedinţia de la Minsk a comunicat pe 19 decembrie că preşedintele Nursultan Nazarbaev va vizita Ucraina pe 22 decembrie pentru ”negocieri cu liderii” din Ucraina.

Kazahstan şi Belarus sunt parteneri în uniunea vamală cu Rusia, însă Minsk şi Astana sunt tot mai nemulţumite de interferenţa adusă economiilor lor de sancţiunile aplicate de Occident împotriva Rusiei.

Atât Lukaşenko cât şi Nazarbaev se vor deplasa în Moscova pe 23 decembrie pentru o întâlnire cu preşedinţii Organizaţiei Tratatului de Securitate Colectivă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe