Vasile Bumacov, Ministrul Agriculturii: în vizită la Moscova săptămâna viitoare

Vasile Bumacov, actualul ministru al Agriculturii, a declarat că săptămâna viitoare, împreună cu alţi oficiali de la Chişinău, urmează să meargă într-o vizită la Moscova, pentru a reîncepe discuţiile cu reprezentanţii Rosselhoznadzor.

Ministrul Bumacov îşi propune să soluţioneze problema interzicerii exportului de fructe şi legume în Rusia, precum şi menţinerea unor legături productive cu reprezentanţii puterii de la Moscova şi preântâmpinarea embargoului îndreptat asupra exportului produselor agricole din Republica Moldova.

Ministrul Agriculturii a afirmat pentru Timpul.md: ”Integrarea europeană a Republicii Moldova nu interzice relaţiile noastre comerciale şi de prietenie cu Federaţia Rusă. Eu nu doresc ca oamenii din Federaţia Rusă să fie lipsiţi de acea şansă de a avea acces la cele mai bune fructe, cele mai bune legume, cele mai notorii vinuri”.

Reamintim că la începutul lunii noiembrie, Bumacov, afirma că nu are rost să aibă loc discuţii cu autorităţile ruse în ceea ce priveşte anularea embargourilor impuse, insistând chiar că acestea ar fi nejustificate. Pentru aceste probleme, la acel moment era acuzat liderul PSRM, Igor Dodon. Pe de altă parte, Bumacov încerca să vadă şi parte bună a acestor embargouri, fiind o bună oportunitate de a îndrepta producătorii moldoveni către Uniunea Europeană