Preşedintele Nicolae Timofti s-a întâlnit miercuri cu ambasadorul României la Chişinău

Preşedintele ales al Moldovei, Nicolae Timofti, vorbind mulţimii din Chişinău, 16 martie 2012
Preşedintele ales al Moldovei, Nicolae Timofti, vorbind mulţimii din Chişinău, 16 martie 2012 (VADIM DENISOV / AFP / Getty Images)

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut miercuri o întrevedere cu ambasadorul României la Chişinău, Marius Lazurcă, cei doi oficiali discutând despre perspectivele intensificării colaborării în diverse domenii.

"Rămân pe poziţia fermă că Republica Moldova şi România sunt două state care trebuie să discute planuri care pot fi realizate, în special, în calitate de parteneri în procesul de integrare a Republicii Moldova în comunitatea europeană", a declarat Nicolae Timofti, citat de Arena.

Acesta a mai subliniat că "una din formele unui parteneriat practic şi eficient este colaborarea pe direcţia sincronizării legislaţiei Republicii Moldova cu cea europeană”.

"Acum, Republica Moldova este în cea mai potrivită poziţie pentru a amplifica procesul de integrare europeană şi România este gata sa dea o mână de ajutor bazată pe experienţa recentă. Sunt aici pentru a manifesta dorinţa mea de a deschide un dialog politic cu instituţia prezidenţială a Republicii Moldova, un dialog care să îmbunătăţească şi să îmbogăţească relaţia pe care o avem deja cu celelalte instituţii”, a declarat la rândul său, ambasadorul Marius Lazurcă.

"Reconfirm invitaţia preşedintelui Traian Băsescu de vizita România", a mai spus Marius Lazurcă.

Nicolae Timofti a fost ales preşedinte al Republicii Moldova, la 16 martie. Înainte de a fi ales, Timofti a declarat că prima vizită pe care o va face în calitate de şef de stat în străinătate va fi la Bruxelles, apoi la Bucureşti.