Preşedintele R.Moldova afirmă că vorbeşte româna, chiar dacă în Constituţie scrie că e "moldovenească"

Nicolae Timofti noul preşedinte ales al R. Moldova.
Nicolae Timofti noul preşedinte ales al R. Moldova. (VADIM DENISOV / AFP)

Preşedintele Republii Moldova, Nicolae Timofti a afirmat că vorbeşte limba română, chiar dacă în Constituţia ţării scrie că limba de stat etse „moldovenească”.

„Eu vorbesc limba română. Dar sunt jurist, iar în Constituţie scrie că e moldovenească. Academia de Ştiinţe ne spune nouă ce limbă vorbim, însă, oficial trebuie să recunosc că limba de stat este moldovenească”, a spus liderul moldovean, citat de Unimedia.

Timofti nu exclude că articolul din Constituţie, unde este menţionată denumirea limbii de stat, poate fi modificat. Însă acest lucru va fi posibil când politicienii vor ajunge la un consens.

Totodată, şeful statului a afirmat că problema cu antiromânismul, antirusismul este una artificială, creată de anumite persoane pentru a obţine dividende politice.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe