"Preşedintele Iohannis a pus greşit problema" - Monica Macovei despre declaraţiile vizând eliminarea MCV

Monica Macovei
Monica Macovei (Epoch Times România)

Preşedintele Klaus Iohannis a pus greşit problema când a vorbit despre eliminarea MCV, declară fostul ministru al Justiţiei, Monica Macovei, într-o postare pe Facebook, adăugând că obiectivul României nu este ridicarea MCV ci continuarea luptei împotriva corupţiei şi asigurarea independenţei justiţiei.

"Trebuie să se înţeleagă foarte bine faptul că, în primul rând, obiectivul României nu este ridicarea MCV. Obiectivul României este că lupta împotriva corupţiei şi funcţionarea sistemului judiciar să fie ireversibile. Definitive şi ireversibile, indiferent cine vine la putere." scrie Macovei. De asta şi consider că preşedintele Iohannis a pus greşit problema(...). Problema nu este eliminarea MCV într-un an, în doi, în trei, ci rezolvarea acestei chestiuni privind independenţa totală pentru justiţie în lupta împotriva corupţiei. Şi, când spun asta, mă refer la lipsa intervenţiilor politice.", scrie europarlamentarul, la două zile după ce Klaus Iohannis a vorbit, la şedinţa Consiliului Superior al Magistraturii, despre ridicarea MCV până la finalului 2015.

În postarea sa pe Facebook, Macovei mai opinează că ceea ce trebuia să propună şeful statului era "să se ridice imediat şi fără excepţie imunitatea parlamentarilor şi a miniştrilor parlamentari care au dosare penale; să se adopte regulamentul Camerei, care prevede vot public şi ridicarea imunităţii în 48 de ore."

"Preferăm ca preşedintele Johannis să facă apel la politicieni să nu mai facă declaraţii publice împotriva justiţiei, împotriva judecătorilor şi a procurorilor, împotriva DNA. Adică preferam ca preşedintele Iohannis să aibă declaraţii foarte tranşante şi să nu o scalde cu independenţa justiţiei, mai ales în lupta cu corupţia politică", mai scrie europarlamentarul.

Câtă vreme nu avem voinţă politică ireversibilă, clară şi totală pentru lupta cu corupţia politică, este încă nevoie de MCV, concluzionează Monica Macovei seria de declaraţii date la solicitarea ziarului Ring.

Reamintim că înainte de turul doi de scrutin al alegerilor pentru Cotroceni, Klaus Iohannis a semnat "Acordul pentru salvarea statului de drept şi a democraţiei în România", propus de Monica Macovei, în care se prevede clar că MCV nu trebuie să se ridice.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne