Preşedinta PAS, către instituţii şi forţele politice: Dodon - unicul oponent şi duşman al ţării. Nu poate rămâne la putere prin fraudă

Maia Sandu (Prim-minstru R. Moldova),
Maia Sandu (Prim-minstru R. Moldova), (Epoch Times România)
Tatiana Chiriac
07.09.2020

Liderul PAS, Maia Sandu, a îndemnat cetăţenii Republicii Moldova să fie responsabili şi să ajute echipa PAS la documentarea cazurilor de fraudare a alegerilor prezidenţiale din toamnă şi să sesizeze de fiecare dată instituţiile responsabile.

„Fotografiaţi şi filmaţi toate cazurile de încălcare şi transmiteţi-le către echipele noastre. Plasaţi pozele şi video-urile pe reţelele de socializare. Acolo unde aţi identificat fraudă anunţaţi imediat poliţia.

Înregistraţi-vă ca observator pentru a ne asigura că în toate secţiile de votare procesul este corect şi liber. Iar dacă sunteţi în diasporă, înregistraţi-vă prealabil pe pagina web a CEC”, a declarat politiciana luni în cadrul unui briefing de presă în care l-a avertizat şi pe Dodon nici să nu încerce să fure votul oamenilor.

Totodată, aceasta a cerut CEC şi Ministerului de Externe să asigure votul cetăţenilor de peste hotare şi să deschidă un număr necesar de secţii de vot. „Nu încercaţi să fugiţi de responsabilitate, respectaţi dreptul la vot al tuturor cetăţenilor!”.

De la toate autorităţile competente ale statului, Maia Sandu a cerut interzicerea transportării organizate şi coruperea alegătorilor din regiunea transnistreană. „Oamenii trebuie să vină la vot pentru că au şi vor să-şi exercite o opţiune politică, nu pentru că sunt plătiţi să voteze. Este absolut inacceptabil ca rezultatul scrutinului prezidenţial să depindă de voturile cumpărate cu 20, 30 sau 50 de euro de la locuitorii din regiunea transnistreană.”

De asemenea, fostul premier a solicitat Consiliului Audiovizualului (CA) să supravegheze cu adevărat ca mass-media să informeze corect cetăţenii, să reacţioneze imediat şi să soluţioneze echidistant toate contestaţiile referitoare la ştiri false.

„CA să nu o mai facă pe mortul în păpuşoi, căci toată lumea ştie că Dodon controlează o serie de posturi de TV, şi să asigure măcar în campanie respectarea Codului serviciilor media şi a Codului electoral. Propaganda în favoarea lui Dodon nu înseamnă nicidecum informare corectă şi obiectivă, nu e cazul ca CA să se ascundă după deget”, a adăugat candidata PAS la prezidenţiale.

La final, liderul PAS s-a adresat forţelor politice „care înţeleg că Dodon este unicul nostru oponent, duşmanul acestei ţări – trebuie să ne unim eforturile împotriva încercărilor acestuia de a rămâne la putere prin fraudă. Uniţi, alături de toţi cetăţenii Moldovei, îl vom învinge.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor