Ponta: Recomandările CE vor fi respectate

Premierul român Victor Ponta alături de preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.
Premierul român Victor Ponta alături de preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso. (GEORGES GOBET / AFP / GettyImages)
Cristina Boiangiu
18.07.2012

Legislaţia va fi pusă în acord cu deciziile Curţii Constituţionale, iar angajamentele luate faţă de Comisia Europeană vor fi respectate, a declarat premierul Victor Ponta.

El a apreciat că raportul Comisiei Europene este echilibrat, iar România trebuie să aibă concluziile necesare, în ciuda "boicotului şi a antijocului" PDL.

"Consider că este un raport echilibrat, din care România trebuie să tragă concluziile necesare pentru continuarea eforturilor de asigurare a unui sistem de justiţie independent şi eficient şi pentru îndreptarea deficienţelor structurale manifestate în timp şi a observaţiilor legate de criza politică din ultimele săptămâni", a spus Ponta.

El a declarat că îşi asumă responsabilitatea ca prim-ministru pentru respectarea angajamentelor pe care le-a luat în numele României şi că este dispus la "sacrificii politice" în acest sens.

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a declarat că România a făcut un pas înapoi de pe buza prăpastiei, dar că trebuie să-şi respecte angajamentele, situaţia urmând a fi monitorizată şi se va face un nou raport în acest an.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor