Rezoluţie USL: Susţinem propunerile lui Barroso şi Schulz. Băsescu să facă la fel

Liderii Uniunii Social Liberale (USL), Victor Ponta şi Crin Antonescu.
Liderii Uniunii Social Liberale (USL), Victor Ponta şi Crin Antonescu. (www.victorponta.ro)

USL a adoptat o rezoluţie de susţinere a propunerilor formulate pentru viitorul buget al UE de către preşedinţii CE şi PE, cerând ca toţi reprezentanţii României în structurile europene, inclusiv preşedintele Traian Băsescu, să susţină aceleaşi propuneri, a anunţat luni premierul Victor Ponta.

"Am propus această rezoluţie referitoare la susţinerea pentru toţi reprezentanţii României în structurile europene a poziţiei privind politica de coeziune şi politica agricolă comună (PAC). USL susţine propunerile formulate pentru viitorul mecanism financiar multianual formulate de preşedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, şi preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz. Aceste propuneri formulate de Comisia Europeană şi Parlamentul European îndeplinesc obiectivele fundamentale ale României în perioada 2014-2020 referitoare la politica agricolă comună şi la politica de coeziune", a declarat Victor Ponta.

Premierul a precizat că USL, ca formaţiune majoritară de guvernare în acest moment în Parlament şi, foarte posibil, ca viitoare coaliţie de guvernare după 9 decembrie, îi solicită preşedintelui României, Traian Băsescu, precum şi celorlalţi reprezentanţi - inclusiv lui, ca premier, şi miniştrilor din Cabinetul său - că în cadrul reuniunilor la care participă să meargă în totalitate pe poziţia exprimată de Comisia Europeană şi de Parlamentul European.

"Toţi reprezentanţii României trebuie să se comporte şi să sprijine ce e în interesul României. Această rezoluţie va constitui pentru Guvern, reprezentanţi ai USL, pentru Parlament, în care USL deţine majoritatea, o poziţie clară, fundamentală, de la care nimeni nu poate să se abată în reprezentarea României", a declarat Victor Ponta.