Leonard Orban, secretari de stat şi consileri ai lui Ponta vor merge cu Băsescu la Bruxelles

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

Premierul Victor Ponta a anunţat luni că Guvernul trimite la solicitarea preşedinţiei "specialişti din toate ministerele" în delegaţia României la Consiliul European din 22-23 noiembrie.

"Şi secretarii de stat, consilierii mei personali care au participat la negocieri, secretarii de stat de la afaceri europene, de la finanţe, de la agricultură vor merge, eu am fost de acord ca ei să facă parte din delegaţia preşedintelui, mi s-a solicitat acest lucru şi aşa cum am anunţat am fost de acord să meargă la Bruxelles, să-l sfătuiască pe preşedinte, să-i explice lucruri pe care probabil nu le ştie sau nu le înţelege", a declarat Ponta.

De asemenea, consilierul de stat pe probleme de afaceri europene al premierului va face şi el deplasarea la Bruxelles, a mai spus Ponta. "Şi cred că merge şi dl Orban, dacă nu mă înşel. Da, merge şi dl Orban. E delegaţia solicitată de preşedinte cu specialişti din toate ministerele", a adăugat premierul.

De la Ministerul Agriculturii va face parte din delegaţie secretarul de stat care se ocupă de afaceri europene, a precizat şi ministrul Daniel Constantin.

"E foarte bine când nu te pricepi să asculţi de cei care se pricep, inclusiv i-am spus preşedintelui lucruri de detaliu care ţin de negocierea şi de discuţiile pe care le-am avut cu alţi premieri, pentru că în Consiliu sunt numai premieri, ori eu m-am întâlnit la Prietenii Coeziunii şi cu alte ocazii cu alţi premieri, precum premierul Italiei, şi i-am explicat preşedintelui elementele de negociere comună, astfel încât România să aibă o poziţie cât mai puternică", a mai declarat Ponta.

Potrivit unor informaţii, cu Băsescu vor merge, în afară de Orban, Ion Gherghina de la MFP, Achim Irimescu de la Min. Agriculturii şi Luminiţa Odobescu, consilieră a lui Ponta, fost secretar de stat la MAE.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne