PMP îl invita oficial pe Traian Băsescu să se alăture proiectului "Mişcarea Populară"

Elena Udrea
Elena Udrea (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Odată ce mandatul preşedintelui Băsescu se apropie de final, PMP se pregăteşte să-l invite oficial pe acesta să se alăture proiectului Mişcarea Populară. Liderul formaţiunii, Elena Udrea, a anunţat sâmbătă, la Băile Tuşnad, că la şedinţa Consiliului Executiv Naţional al partidului de săptămâna viitoare va fi adoptat un document prin care preşedintelui i se va adresa "o invitaţie formală" de a se alătura proiectului Mişcarea Populară, relatează Agerpres.

"Despre venirea preşedintelui României în funcţie, domnul Traian Băsescu, am discutat şi am decis ca în urma şedinţei de Consiliu Executiv Naţional, de săptămâna viitoare, să adoptăm un document în care să afirmăm ferm din partea Partidului Mişcarea Populară continuarea proiectelor începute în mandatul preşedintelui Traian Băsescu, susţinerea pe mai departe a principiilor şi valorilor cărora s-au subsumat cele două mandate ale preşedintelui României şi, de asemenea, o invitaţie formală către preşedintele Traian Băsescu de a se alătura proiectului Mişcarea Populară. Acest document va fi adoptat după şedinţa CEN de la începutul săptămânii viitoare", a anunţat Elena Udrea după şedinţa Consiliului Naţional de la Băile Tuşnad.

Mandatul lui Traian Băsescu expiră pe 21 decembrie 2014, zi în care Klaus Iohannis va depune jurământul de investitură în Parlament. Şeful statului a anunţat în repetate rânduri că, după ce nu va mai fi preşedinţe, se va dedica PMP pentru a construi un partid nou:

"Voi deveni membru PMP şi intenţia este să construiesc un partid nou, dacă vă amintiţi, am mai dat această motivaţie, că partidele vechi, din 1990 şi până acum, sunt toate compromise şi aveţi dovada că sunt compromise. Trebuie o construcţie nouă şi trebuie analizată posibilitatea de a aduce oameni noi, PMP-ul s-a pricopsit cu câţiva parlamentari chemaţi în instanţă. Iar asta e o lecţie că un partid nou trebuie construit cu oameni noi pentru că în 2016 oamenii să aibă o alternativă curată.", declarat Băsescu pe 23 octombrie a.c.