Dosarul Alina Bica. Fostul soţ al Elenei Udrea, Dorin Cocoş, dat pe mâna procurorilor DNA de foştii colaboratori

(photos.com)

Omul de afaceri Gheorghe Stelian, acuzat de corupţie în controversatul dosar al retrocedării ilegale de la ANRP în care este vizată şi fosta şefă DIICOT, Alina Bica, a dezvăluit că, pentru a beneficia de despăgubirea respectivă, i s-au cerut 10 milioane de euro mită, bani care au ajuns la Dorin Cocoş, fiul acestuia fiind cel care a intermediat acţiunea, reiese din denunţurile şi motivarea arestării fostei şefe ANRP, Crinuţa Dumitrean.

Gheorghe Stelian, considerat a fi "Săgeata" renumitului om de afaceri Dorin Cocoş, fostul soţ al Elenei Udrea, şi artizanul multor tunuri imobiliare, a ales acum să-şi trădeze partenerul şi să vorbească despre cei 10 milioane de euro pe care i-a dat acestuia pentru a intervini pe lângă membrii unei comisiei ANRP în vederea acordării unei despăgubiri ilegale pentru un teren supraevaluat din Capitală.

Procurorii DNA susţin că, în 15 martie 2011, fosta şefă a ANRP Crinuţa Dumitrean şi membrii Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor - Sergiu Ionuţ Diacomatu, Cătălin Florin Teodorescu, Remus Baciu, Marko Attila, Alina Bica, Oana Vasilescu, Dragoş Bogdan şi Lăcrămioara Alexandru - au aprobat în unanimitate raportul întocmit de evaluatorul Emil Nuţiu, privind soluţionarea dosarului de despăgubire al lui Gheorghe Stelian, zis Stelu, pentru un teren agricol de 13 hectare din zona Plumbuita, în Sectorul 2 al Capitalei, a cărui valoare a fost supraevaluată cu peste 61 de milioane de euro.

"I-am remis lui Cocoş Dorin, în mai multe tranşe, suma de aproximativ 10 milioane de euro, conform înţelegerii avute. Tot după soluţionarea dosarului, în anturajul lui Dorin Cocoş l-am întâlnit pe Diacomatu Sergiu, vicepreşedintele ANRP, despre care am înţeles că era persoana la care a intervenit Dorin Cocoş", a precizat Gheorghe Stelian, după cum reiese din motivarea arestării preventive a fostei şefe ANRP.

La rândul său, Sergiu Diacomatu a dat următoarea declaraţie, citată de Realitatea.net: "L-am cunoscut pe Alin Cocoş, iar prin intermediul acestuia, şi pe tatăl său, Dorin Cocoş. Pe parcursul relaţiei cu Dorin Cocoş, prin prisma influenţei politice pe care acesta o deţinea la nivelul PDL, partid aflat la guvernare în perioada respectivă, mi-a promis că voi fi menţinut în funcţie, dar în situaţia în care va avea nevoie de sprijinul meu în legătură cu activitatea de la ANRP, să i-l ofer necondiţionat. (...)

De asemenea, ştiu că preşedintele Crinuţa Dumitrean era sprijinită de către Ioan Oltean, un alt membru important al PDL care, la aproape fiecare şedinţă de birou politic îmi solicita demiterea. (...) La sfârşitul lui 2010, Dorin Cocoş mi-a dat pe un bileţel numărul unui dosar aflat la ANRP şi mi-a cerut sprijinul pentru soluţionarea favorabilă şi cu celeritate a acestui dosar. (...) Solicitantul despăgubirii din dosar era Gheorghe Stelian".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne