Preda, executat în PMP. "Nu am ştiut absolut nimic. E o mizerie"

Cristian Preda
Cristian Preda (Epoch Times România)

Europarlamentarul Cristian Preda, care cu o zi în urmă se oferea să preia conducerea PMP pentru a salva partidul de la dispariţie, a avut surpriza să afle sâmbătă, citind în presă, că a fost exclus din formaţiune. Secretarul general al PMP, Clement Negruţ, a explicat că decizia ar fi fost luată pentru că Preda ar fi lezat statutul PMP prin atitudini care au afectat imaginea şi activitatea partidului.

"Propunerea de excludere e strict legată de activitatea şi acţiunile care au lezat statutul PMP, drept pentru care consiliul executiv naţional a luat în discuţie abaterile disciplinare a domnului Cristian Preda şi a propus excluderea sa. Această propunere a fost validată prin vot cu majoritate absolută, de către membrii consiliului naţional. Regretăm atitudinea fostului nostru coleg, dar nu putem tolera, chiar de la nivelul unui europarlamentar, atitudini prin care se aduce atingere imaginii şi activităţii PMP", a declarat Clement Negruţ, citat de Digi24.

Revoltat, Cristian Preda a subliniat că excluderea sa din ‪PMP‬ e nestatutară pentru că nu a fost înştiinţat că o asemenea chestiune se va afla pe ordinea de zi a organismelor care au discutat-o - Consiliul Executiv Naţional din 17 noiembrie şi Colegiul Naţional de azi, astfel că, în consecinţă, i-a fost încălcat dreptul de a se apăra.

"E inimaginabil ca un partid membru al ‪PPE‬ să procedeze aşa. Din câte înţeleg, totul a fost improvizat, urmând umorile şefei (Elena Udrea - n.r.). Dar de ce azi? E vorba probabil despre o reacţie la declaraţia mea de ieri, în care anunţam că mă interesează cursa pentru şefia PMP. Ţin să le mulţumesc colegilor care nu au votat abuzul comis de Udrea. Voi căuta să văd dacă pot contesta decizia, fiindcă tare mă tem că PMP nu mai funcţionează normal", a precizat Cristian Preda.

"Nu am ştiut absolut nimic. Nimeni nu m-a anunţat că se discută chestiunea excluderii. În aceste condiţii, nu am putut să mă apăr. E o mizerie! La PDL mi-au dat măcar posibilitatea să mă apăr... şi în faţa BPN, şi în faţa Colegiului Director. Singura mea vină e de a fi anticipat (şi de a fi spus public) că Udrea va lua mai puţine procente decât a luat PMP la europene", a adăugat acesta.

Preda nu este singurul care trage semnale de alarmă privitoare la PMP. Anterior, Adrian Papahagi şi Teodor Baconschi au semnalat şi ei probleme structurale în PMP.