Peter Michalko: Zeci de ONG-uri din R. Moldova, finanţate de UE şi Fundaţia Konrad Adenauer

Banii donaţi de Uniunea Europeană au drept scop dezvoltarea ONG-urilor din R. Moldova care promovează transparenţa instituţiilor publice, afirmă ambasadorul UE la Chişinău.
Peter Michalko, ambasadorul UE la Chişinău
Peter Michalko, ambasadorul UE la Chişinău (gov.md)

Ambasadorul UE la Chişinău, Peter Michalko, a anunţat că 59 de ONG-uri moldoveneşti au primit finanţare nerambursabilă de la Uniunea Europeană şi Fundaţia Konrad Adenauer, cu sume între 50 şi 60 mii de euro pentru fiecare proiect.

Potrivit Radio Europa Liberă, diplomatul a adăugat că până în 2021, UE va investi în dezvoltarea comunităţilor locale din Republica Moldova aproximativ 3 milioane de euro.

„ONG-urile care s-au calificat pentru finanţare au prezentat proiecte de mediu, pentru dezvoltarea activismului local şi pentru integrarea persoanelor cu disabilităţi”, a mai notat Michalko la festivitatea de anunţare a câştigătorilor finanţării europene precizând că banii donaţi de UE au drept scop dezvoltarea ONG-urilor care promovează transparenţa instituţiilor publice.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe