Şedinţa Consiliului Superior al Magistraturii, amânată. Justiţia din R. Moldova rămâne blocată

Consiliul Superior al Magistraturii
Consiliul Superior al Magistraturii (Epoch Times România)

Şedinţa Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) stabilită pentru marţi, 22 octombrie, a fost iarăşi amânată din lipsă de cvorum. La 17 octombrie a mai fost amânată o altă şedinţă CSM din lipsă de cvorum, astfel că justiţia din Republica Moldova rămâne blocată.

Un grup de judecători de la Judecătoria Chişinău a depus o sesizare la Centrul Naţional Anticorupţie, în care cer anchetarea preşedintelui interimar al CSM, Dorel Musteaţă. Acesta este acuzat de depăşirea atribuţiilor de serviciu pentru că încearcă să conducă şedinţele CSM, deşi la 27 septembrie a fost revocat din funcţie, la Adunarea Extraordinară a Judecătorilor.

Membrii CSM urmau să examineze marţi cererea de demisie a lui Ion Druţă din funcţia de preşedinte al Curţii Supreme de Justiţie şi să avizeze proiectul de hotărâre privind aprobarea proiectului de lege pentru modificarea Legii cu privire la CSM, dar şi opinia Comisiei de la Veneţia asupra proiectului de lege cu privire la reforma Consiliului Superior al Judecătorilor şi a Procuraturii.

Consiliul Superior al Magistraturii nu a recunoscut hotărârile Adunării Generale Extraordinare a Judecătorilor din 27 septembrie.