Percheziţii DNA la CJ Hunedoara - fieful baronului Mircea Moloţ

Descinderi cu mascaţi
Descinderi cu mascaţi (Epoch Times România)

Procurorii DNA efectuează, marţi, percheziţii domiciliare în şapte locaţii situate în judeţul Hunedoara, din care 2 sunt la sediile unor instituţii publice, iar restul la domiciliile unor persoane fizice, într-un dosar penal care vizează comiterea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie în cursul anului 2014, reiese dintr-un comunicat DNA remis Epoch Times.

Surse judiciare au declarat pentru agenţia Mediafax că una din cele două instituţii publice la care fac referire procurorii DNA este Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara, oamenii legii suspectând comiterea unor fapte de corupţie la organizarea concursului pentru ocuparea postului de director al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Hunedoara, instituţie aflată în subordinea CJ.

Preşedintele interimar al CJ Hunedoara, Dorin Gligor, a confirmat prezenţa procurorilor DNA în instituţii dezvăluind că aceştia au sigilat mai multe birouri, unul dintre acestea fiind cel al secretarului general al CJ, Dan Daniel, care se pare că ar fi şi el vizat în acest dosar. De asemenea, sunt percheziţionate şi biroul Juridic şi cel al Corpului de Control.

Dorin Gligor a preluat interimar conducerea CJ Hunedoara după ce i-a încetat mandatul baronului Mircea Moloţ ca urmare a deciziei Curţii Supreme privind incompatibilitatea acestuia.

Inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) au stabilit că baronul Mircea Moloţ s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 2011-2012.

Amintim că baronul liberal de Hunedoara, Mircea Moloţ, a fost suspendat din funcţie după ce a fost arestat preventiv într-un dosar de corupţie. Potrivit procurorilor DNA, Mircea Moloţ a instituit în judeţul pe care îl conducea, regula "întoarcerii" către familia sa a unui procent din suma finanţată de la bugetul judeţului. Mita primită de baron s-ar ridica la peste 9,6 milioane de lei.

Dacă v-a plăcut acest articol, va invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne